2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:53 Holozongorista személyes tárgyait kaparinthatják meg a legszerencsésebb érdeklődők13:37 Már megint féregjáraton keresztül próbáltak átjutni a határon a "földikutyák"13:16 Szijjártó: a kormány az amerikaiak jelöltjét támogatja az OECD élére12:57 Német belügyér: nem Európa gyámjaként kellene fellépni, megbélyegezve a migránsoktól a határokat védőket12:32 Csehországban is tovább kongatják a vészharangokat12:05 Hétfőn kezdetét veszi az Országgyűlés őszi ülésszaka11:41 Tovább folytatódik az USA-India-versenyfutás11:26 Trump jóváhagyta az amerikai TokTok-megállapodást10:53 Stagnál a járvány a Nyugat-Balkánon10:08 Felségsértésbe csapott át a kormányellenes tüntetés Thaiföldön09:53 Ricines levél érkezett Kanadából a Fehér Házba09:41 Először azonosítottak több mint 1000 fertőzöttet egyetlen nap alatt - nyolcan meghaltak09:13 Megkezdték a kétnapos voksolást az olaszok08:56 Navalnij már nem élő halott, de még remeg a lépcsőn a lába08:40 Trump sokkal jobban szereti a nőket, mint a férfiakat: ennek szellemében szándékozik legfelsőbb bírót jelölni
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Bejelentette a rendőrségen, hogy bírót akar ölni

Reklám

Emberölés előkészületének bűntette miatt jogerősen két év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla szerdán egy nőt, aki több embernek is megbízást adott az őt korábban elítélő bíró megölésére - tájékoztatta a táblabíróság szóvivője az MTI-t.
Ferenczy Tamás elmondta, hogy az ítélettel helybenhagyta a másodfokú bíróság az első fokon eljáró Győri Törvényszék ítéletét. A nő feltételesen sem bocsátható szabadlábra.
A vádirat szerint az 54 éves vádlott többnyire vagyon elleni bűncselekmények miatt hat alkalommal volt büntetve. Utoljára kifosztás miatt mint többszörös visszaesőt három és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék 2016 márciusában.
Büntetéséből tavaly február 20-án szabadult, majd elhatározta, hogy a jogerős büntetést kiszabó bírói tanács elnökét megöli.
A nő tavaly augusztusban többször is megfigyelte a bírót, majd szeptemberben fenyegető levelet küldött neki a törvényszékre.
A vádlott egy 9,6 centiméter pengehosszúságú kést is vásárolt, és több embernek is megbízást adott Veszprémben a bíró életének kioltására.
A vádlott végül tavaly szeptember 14-én bejelentette a rendőrségen emberölési szándékát.
A Győri Ítélőtábla bírói tanácsa egyetértett a törvényszék bizonyítékértékelésével, azzal, hogy a fenyegető levél megírása, a kés vásárlása, a sértett megfigyelése és mások emberöléssel való megbízása megvalósítja az emberölés előkészülete bűntettet.
Az indoklás szerint a vádlott elszánta magát a bűncselekmény elkövetésére, szándékának komolyságát pedig a sértett szemszögéből kell megítélni. Alaptalanul védekezett azzal a vádlott, hogy elállt volna az elkövetéstől, mert még az első gyanúsítotti kihallgatása során is az emberölési szándékát hangsúlyozta.
Nem fogadta el a másodfokú bíróság azt az érvet sem, hogy a vádlott csak börtönbe akart kerülni a gyógykezelése folytatása érdekében, mert többszörös visszaesőként ezt egy bolti lopással is megtehette volna, ugyanakkor az előzetes letartóztatása ellen is tiltakozott.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready