Gyurcsánnyal közös nyilatkozatot kiadni október 23-ára túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált.
Zoom
A 2006. őszi események törésvonalat, identitás-meghatározó szerepet játszanak az életünkben, a magyar politikában. Emberek szemét kilőtték, békés tüntetőkkel szemben követett el tömeges jogsértést a saját rendőrségünk, és az elmúlt harminc év legjelentősebb tüntetés-sorozatára került sor Budapest utcáin, mert az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc hazudott "reggel, éjjel meg este". Sokunk életében és a magyar politikában is új korszak kezdődött, amikor a kommunisták utódai vérbe fojtották az 1956-os, antikommunista forradalom 50. évfordulóját.
A Jobbik azok nélkül az események nélkül és azok nélkül az emberek nélkül, akik akkor az utcákon önfeláldozóan harcoltak, nem erősödött volna meg, nem jutott volna a Parlamentbe. A Gyurcsány elleni tüntetések vezető szerepéből eljutni oda, hogy a volt KISZ KB titkárral, az 1956-os forradalom 50. évfordulójának vérbe fojtójával és az MSZMP utódpártjával közösséget vállalnak október 23-án, azt jelenti, hogy megtagadják az antikommunizmust és megtagadják a 2006-os politikai generációt.
A Mi Hazánk nem teszi: ahogy elnökünk és több vezető politikusunk is vezető szerepet vállalt akkor a kommunista zsarnok elleni harcban, nincs ez másképp most sem. Gyurcsány Ferencet nem hatalomra, hanem börtönbe kell juttatni. Ennek elmaradása, az elszámoltatás hiánya pedig egyértelműen a Fidesz felelőssége - szögezi le közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.