2020. december 3., csütörtök, Ferenc, Olívia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 "Azokkal szemben, akik az interneten erőszakra buzdítanak, az eddiginél határozottabb eljárást kell indítani Európa-szerte"22:15 A karácsonyi vásárokat sem nyitják meg Ausztriában21:52 Biden nem készül az amerikai-kínai kereskedelmi részmegállapodás azonnali felmondására21:36 Január 10-ig meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban20:54 Évtizedes fogyókúrára küldik a csecsemőjét feldaraboló "anyát"20:38 A francia kormány hét nap karanténra kötelezi a külföldi síelésről hazatérőket19:52 Mindennapi látlelet a Magyar Postáról: a cigány csomagkézbesítő esete19:30 Részlegesen feloldották a hadiállapotot Örményországban19:03 Toroczkai: Miért kell nyilvánosságra hozni a bűnözők bőrszínét?18:18 Orbán: ez nem elfogadható és nem védhető - Szájer kilépett a Fideszből18:13 Instant karma Dórával17:53 "A szakállas úr azt mondta, néha ő is rendez ilyen szexpartikat"17:21 Hazánk és Lengyelország megkerülését mérlegeli az Európai Bizottság17:11 Putyin elrendelte a széleskörű oltás jövő heti megkezdését17:05 Gyerekek tavaly - és most
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

ITM: hétfőtől lehet pályázni elektromoskerékpár-vásárlás támogatására

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a környezetkímélő közlekedés és az elektromobilitás ösztönzése jegyében összesen 1 milliárd forint támogatást biztosít elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához - közölte a minisztérium az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. Az első pályázati időszak november 23-án kezdődik és november 27-én ér véget.
Ezt követően havi rendszerességgel lehet majd pályázatokat benyújtani 2021. október 29-ig, vagy a keret kimerüléséig.
Az ITM tájékoztatása szerint a kiírásban magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni.
A támogatás a jármű értékének legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. A nyomatékszenzoros járművek árkorlátja 900 ezer forint, a pedálszenzorosoké 400 ezer forint, ezen felül további műszaki, környezetvédelmi követelményeknek is eleget kell tenniük - ismertették.
Zoom
Illusztráció
A közleményben Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár kifejtette: az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésének támogatásával csökkenhet a kevésbé környezetkímélő közúti autóforgalom, tisztább és jobb minőségű lehet a levegő a településeken.
Hozzátette, a pályázatnak köszönhetően, a támogatott járművek számától és munkába járás során történő használat függvényében legalább évi 1600, de akár 2700 tonna üvegházhatásúgáz-kibocsátás takarítható meg, amely megfelel 275, de akár 465 háztartás évi üvegházhatású-gáz kibocsátásának. Az egészségkárosító hatás mérséklésével és a belterületi szakaszok kisebb terhelésével javul az életminőség a városokban - jegyezte meg.
A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv megvalósításának fontos eleme a legnagyobb szennyezők közé tartozó közúti közlekedés zöldítése is. A kormányzati lépések a gazdaság újraindítását, új fejlődési pályára állítását, fenntartható növekedését is szolgálják - közölte a pályázat kapcsán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Hozzátette, az új támogatási program tovább gyorsítja a környezetkímélő járművek magyarországi elterjedését, amelynek üteme már eddig is az európai élmezőnybe tartozott.
Az adminisztráció egyszerűsítése és gyorsítása céljából a pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be - hívta fel a figyelmet az ITM.
Hozzátették: az egyes pályázatbenyújtási szakaszok lezárultát követően a lebonyolító IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. húsz munkanapon belül dönt a pályázat támogathatóságáról. Ezután újabb 10 munkanapon belül, a pályázati portálon keresztül adják ki a vásárláshoz szükséges támogatási okiratot a nyertes pályázónak.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready