Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"19:42 A fehérgyűlölet legújabb áldozata19:29 Börtönbe küldenék a lezárásellenes tüntetőket Hollandiában19:14 "Oltakozásbűnözésbe" keveredett a gyöngyösi polgármester, de már megbánta18:57 Macron belügyminisztere feloszlatná az Identitás Generációt, amiért ellenezni merik a migránsözönt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Még Vonának sem tetszik az O1G-koalíció: a meggyengültek kapaszkodtak egymásba, Gyurcsány nem változott meg

Reklám

A korábbi pártelnök megint rácsodálkozik arra, hogy megérkezett a Jobbik annak az útnak a végére, amelyen ő indította el, élén az általa támogatott Jakab Péterrel...
A "megoldási javaslata" a bejegyzés végén pedig még mindig a Spinoza-ház, azaz "a törzsi gondolkodás feladása", "hidak építése" - tehát az ellenség egyoldalúan barátként való kezelése, miközben ő továbbra is gyűlöl és ellenségnek tekint minket. Nincs is jobb módszer a biztos bukáshoz.
Pár gondolat a kormányváltás szükségéről
1. Szükséges-e Magyarországon kormányváltás? Igen.
2. Szükséges-e Magyarországon rendszerváltás? Igen.
3. Az ellenzéki összefogás hozhat-e kormányváltást?
Egyelőre a saját teljesítménye alapján nem. Nem az erősek szövetsége állt össze, hanem a meggyengültek kapaszkodtak egymásba. (Talán kivétel a DK, amely egyedül várja kirobbanó formában a választást.)
4. Biztos, hogy nem?
Nem biztos. Ahogy Budapesten betolta az ellenzéki kampányt Borkai Zsolt ügye, úgy még egy-két Szájer-féle botrány, és jöhet az O1G-kormány.
5. Ha nyer az ellenzék, lesz rendszerváltás?
Nem. Egyrészt matematikailag nem valószínű a kétharmad, másrészt ha mégiscsak meglenne, az ellenzék összetétele miatt nem lenne valódi rendszerváltozás, csupán visszatérés a 2010 előtti rendszerhez.
6. De az nem jobb?
Alkotmányos értelemben igen, de morálisan éppen az a rendszer vezetett 2010-hez. A Gyurcsány-éra nem ellenfele az Orbán-korszaknak, hanem teremtő oka.
7. Miért, Gyurcsány Ferenc nem változhatott meg?
Látott valaki erre utaló jelet? Beszélt ilyenről valaha is ő maga? Nem.
8. Akkor hogyan lehet rendszerváltozás is?
Ha előbb megelőzi egy társadalmi mentalitás-változás. A kormány- és rendszerváltás enélkül semmit sem ér. Nem elég Orbán Viktort és NER-t lecserélni, hanem azt kell lecserélni, megváltoztatni, ami az egészet létrehozta.
9. Mi hozta létre a NER-t?
Mi hoztuk létre mindannyian, azok is, akik gyűlölik. A magyar társadalom uralkodó mentalitása: a törzsi gondolkodás, az ebből következő és folyamatos hideg polgárháború, valamint az oldalak közötti hidak hiánya. Ha a NER-t le akarjuk váltani, akkor előbb ezen kell változtatni. És ha ezen változtatunk, akkor lesz majd igazi kormányváltás és valódi rendszerváltás.
10. De hogyan?
Érdemes a változást magunkon kezdeni. Meg tudom-e érteni a másik oldalon állók érveit, sérelmeit, céljait? Ha nem, akkor bennem van a hiba, nem bennük.
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready