2021. június 18., péntek, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt15:05 Az évtized közepére ejti az Audi a belsőégésű motorokat14:51 Letartóztatták a gyöngyösi polgármester megölésével fenyegetőző férfit14:35 Japánban is baj van a medvékkel14:14 "Totális a nihilizmus" Moszkvában - meghosszabbították a járványügyi szigorításokat13:55 Átadták az észak-balatoni vasútvonal villamosított szakaszát13:39 Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés13:21 Megnyílt a 125 éves a Millenniumi Földalatti Vasút című kiállítás12:44 Az amerikai legfelsőbb bíróság a Nestlének és a Cargillnak adott igazat a gyerekrabszolgaság ügyében indított perben12:21 Egy atomenergetikai fejlesztés: az ólomhűtéses gyorsreaktor11:40 Medvetámadások esetén azonnali beavatkozást lehetővé tevő szabályozást készítenek Bukarestben11:27 Két újabb körzetet foglaltak el a tálibok Afganisztán északi részén10:47 Az adóemelés méreg - mondta a miniszterelnök, aki az EU legmagasabb áfakulcsát vezette be10:01 A magyar rendőrség "fejvadászai" kapták el a Kanadában gyilkoló milliomoscsemetéket
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Még Vonának sem tetszik az O1G-koalíció: a meggyengültek kapaszkodtak egymásba, Gyurcsány nem változott meg

Reklám

A korábbi pártelnök megint rácsodálkozik arra, hogy megérkezett a Jobbik annak az útnak a végére, amelyen ő indította el, élén az általa támogatott Jakab Péterrel...
A "megoldási javaslata" a bejegyzés végén pedig még mindig a Spinoza-ház, azaz "a törzsi gondolkodás feladása", "hidak építése" - tehát az ellenség egyoldalúan barátként való kezelése, miközben ő továbbra is gyűlöl és ellenségnek tekint minket. Nincs is jobb módszer a biztos bukáshoz.
Pár gondolat a kormányváltás szükségéről
1. Szükséges-e Magyarországon kormányváltás? Igen.
2. Szükséges-e Magyarországon rendszerváltás? Igen.
3. Az ellenzéki összefogás hozhat-e kormányváltást?
Egyelőre a saját teljesítménye alapján nem. Nem az erősek szövetsége állt össze, hanem a meggyengültek kapaszkodtak egymásba. (Talán kivétel a DK, amely egyedül várja kirobbanó formában a választást.)
4. Biztos, hogy nem?
Nem biztos. Ahogy Budapesten betolta az ellenzéki kampányt Borkai Zsolt ügye, úgy még egy-két Szájer-féle botrány, és jöhet az O1G-kormány.
5. Ha nyer az ellenzék, lesz rendszerváltás?
Nem. Egyrészt matematikailag nem valószínű a kétharmad, másrészt ha mégiscsak meglenne, az ellenzék összetétele miatt nem lenne valódi rendszerváltozás, csupán visszatérés a 2010 előtti rendszerhez.
6. De az nem jobb?
Alkotmányos értelemben igen, de morálisan éppen az a rendszer vezetett 2010-hez. A Gyurcsány-éra nem ellenfele az Orbán-korszaknak, hanem teremtő oka.
7. Miért, Gyurcsány Ferenc nem változhatott meg?
Látott valaki erre utaló jelet? Beszélt ilyenről valaha is ő maga? Nem.
8. Akkor hogyan lehet rendszerváltozás is?
Ha előbb megelőzi egy társadalmi mentalitás-változás. A kormány- és rendszerváltás enélkül semmit sem ér. Nem elég Orbán Viktort és NER-t lecserélni, hanem azt kell lecserélni, megváltoztatni, ami az egészet létrehozta.
9. Mi hozta létre a NER-t?
Mi hoztuk létre mindannyian, azok is, akik gyűlölik. A magyar társadalom uralkodó mentalitása: a törzsi gondolkodás, az ebből következő és folyamatos hideg polgárháború, valamint az oldalak közötti hidak hiánya. Ha a NER-t le akarjuk váltani, akkor előbb ezen kell változtatni. És ha ezen változtatunk, akkor lesz majd igazi kormányváltás és valódi rendszerváltás.
10. De hogyan?
Érdemes a változást magunkon kezdeni. Meg tudom-e érteni a másik oldalon állók érveit, sérelmeit, céljait? Ha nem, akkor bennem van a hiba, nem bennük.
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready