Bezár!
2021. március 8., hétfő, Zoltán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:52 Biden zsidó külügyminiszterének vannak ötletei az afgán békefolyamat újraindítására07:31 Életbe léptek a lezárások06:56 Kiválasztották a Notre-Dame újjáépítéshez szükséges 1000 tölgyfa első csoportját22:35 A boltos nagyon fog örülni az oberhauseni galamberegetésnek22:16 Kórházakban és egyetemeken is razziázott a mianmari hadsereg21:59 Két hétre vesztegzár alá helyezik Temesvárt21:44 Lassan kötelező lesz 10 randiból legalább 1-et transzvesztitával "teljesíteni" - Heti progresszió (LXX. rész)21:16 Haláleset miatt függesztették fel az oltást az AstraZenecával Ausztriában 21:03 Két ember halt meg lakástűzben Debrecen józsai városrészében20:34 Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik 20:08 Egy iskolakerülő muszlima hazugsága vezethetett a francia történelemtanár lefejezéséhez19:39 Vona Gábor nem találja a helyét a mostani politikában18:48 Megdöglött a Kutya Prágában - oszlatták is18:19 Rettegést is csökkentene egy izraeli találmány17:43 Svájc megszavazta a burka és a nikáb viselésének tilalmát
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Tovább nyal Bidennek a Jobbik - Gyöngyösi segít még az amerikai-európai kapcsolatok helyreállításában is

Reklám

A világnézeti különbségeknél is fontosabb közös értékeket hangsúlyozza a Jobbik szerdai, Joe Biden elnöki beiktatását üdvözlő közleménye.
Zoom
Ahogy korábban Moszkvának, ma Washingtonnak - hamar tanulnak Gyöngyösiék az elvtársaktól
Bízunk benne, hogy az új elnök új lendületet tud adni az Egyesült Államoknak, felülemelkedve az elmúlt hónapok és évek csatározásain. Úgy gondoljuk, hogy minden világnézeti különbségen túl összeköt bennünket a demokratikus intézmények, a jogállamiság és a fair politika tisztelete - idézik Gyöngyösi Mártont, a párt európai parlamenti képviselőjét.
Reményüknek adnak hangot, hogy az elkövetkezendő időszak ezekről az értékekről szól majd, és nem a múlt sérelmeinek felhánytorgatásáról, a bosszú politikájáról.
Úgy gondoljuk, hogy ebben a nehéz időszakban Amerikának és a világnak is stabilitásra van szüksége. Meggyőződésünk, hogy ennek a stabilitásnak kulcsfontosságú eleme az Európa és Amerika közötti kapcsolatok helyreállítása, amelyhez lehetőségei szerint a mi pártunk is hozzá kíván járulni - írja a Jobbik.
A közlemény kifejezi azt a reményt, hogy Joe Biden elnöksége az Egyesült Államok és a világ számára is egy kiszámíthatóbb és biztonságosabb időszakot hoz majd, nem utolsósorban pedig a demokrácia és a jog megerősödését a populizmussal és a politikai gátlástalansággal szemben, "különösen azért, mert erre hazánknak, Magyarországnak is igen nagy szüksége volna".
Frissítés: ennyire nincs különbség a moslékpártok között: szinte ugyanazt mondja a DK és az MSZP is
DK:
A nacionalista populizmus és az erőszakos kormányzás feletti győzelemként értékelte Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok új vezetőjének most kezdődő elnökségét a Demokratikus Koalíció (DK). Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdai beiktatása alkalmából köszöntötte Joe Bident és sok sikert kívánt az Egyesült Államok 46. elnökének.
A DK a közleményben úgy fogalmazott: "Joe Biden győzelme, majd a mai napon megkezdődő elnöksége a mértékletességnek, a komolyságnak, a dialógusra és a kompromisszumra való készségnek, a demokratikus intézmények és a hagyományok tiszteletének jelentős győzelme a nacionalista populizmus és az erőszakos kormányzás felett". A párt reményét fejezte ki, hogy az új amerikai elnök vezetésével helyreáll az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti bizalom, az akadályok lebontásával nőni fog a kereskedelem, így segítve mind Európa, mind Amerika gazdaságát.
Hiszünk abban, hogy USA ismét a demokrácia és a jogállamiság egyik vezető ereje lesz, példát mutatva más nemzeteknek is, amelyeket vezetőik eltérítettek a demokrácia pályájáról - áll a közleményben.
MSZP:
Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok új vezetőjének most kezdődő elnökségében annak reményét látja az MSZP társelnöke, hogy a demokrácia újra képes szembeszállni az autoriter, szélsőjobb felé nyitott populista politikai irányzatokkal.
Kunhalmi Ágnes szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Joe Bidennek és leendő alelnökének, Kamala Harrisnak - akiket a remény hírnökeinek nevezett - nem lesz könnyű dolga: Trump megbukott ugyan, de "trumpizmus" nem tűnt el. Az ellenzéki politikus szerint az új amerikai vezetés hivatalba lépése reményt ad arra is, hogy legyőzzék a koronavírus-járványt, ismét növekedési pályára állítsák az amerikai gazdaságot.
Közölte, az Egyesült Államok 46. elnökének beiktatása azt is üzeni a világ minden demokratájának, hogy érdemes küzdeni a szolidaritásért és a demokratikus, progresszív értékekért. Hozzátette: érdekeltek az amerikai vezetők sikerében, hiszen ami a világ legnagyobb demokratikus színpadán zajlik, az a világ egészére jelentős hatást gyakorol.
Úgy fogalmazott: "mi, a magyar demokrácia elkötelezett hívei is küzdünk azért, hogy országunkat megszabadítsuk a mostani autoriter rendszertől, helyreállítsuk a demokráciát és a jogállamot, érzékelhetően csökkentsük a társadalmi különbségeket és mindenki számára lehetőséget biztosítsunk a jobb életre, a felemelkedésre".
Hozzátette: a magyar demokrata ellenzéki pártok a 2022-es parlamenti győzelemért küzdenek, amellyel új történelmi perspektívák nyílhatnak az ország számára. Kunhalmi Ágnes sikeres munkát kívánt Joe Bidennek és Kamala Harrisnek.
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready