Azzal a Gyurcsány Ferenccel akar Jakab jólétet teremteni "mindenkinek" (cseppet sem demagóg módon tehát), akinek a kormányzása idején befagyasztották a közszféra béreit, megszüntették a 13. havi nyugdíjat, a gyes és a gyed időtartamát egy évvel csökkentették, emelték az áfát (amit a Fidesz aztán még tovább növelt), milliárdokat költöttek el aztán meg sem valósult kormánynegyedre, iskolákat zártak be, vasúti vonalakon szüntették be a közlekedést, alagutakat fúrtak homokdombokba az M6-os építésekor és sorolhatnám napestig. Hát ők fogják itt elhozni a jólétet? Ugyan már! - reagált Jakab évértékelőjére a Mi Hazánk elnökhelyettese, alább a folytatás.
De társadalmi békét is vele akar teremteni. Igen, Gyurcsánnyal. Aki hazudott reggel, éjjel meg este, kitaszította a határon túli magyarokat a nemzetből, és 2006 őszén rendőrterrorral vérbe fojtotta az '56-os forradalom 50. évfordulóját. És a Jobbik idén október 23-án már vele fog ünnepelni. Az ember köpni-nyelni nem tud. De ilyenkor inkább köpne.
Persze nem kell a múlttal foglalkozni Jakab szerint. Hát aki szégyelli a múltját, annak nem kell. Akinek az ciki, annak nem kell. De hogy lesz akkor igazságos, mindenkire kiterjedő elszámoltatás? Nyilván sehogy. Nem lehet csak az egyik oldalt elszámoltatni, mindkettőt el kell. De Gyurcsánnyal nem lehet. Nem lehet az egész elmúlt harminc éven túllépni, ha kiegyezett a kommunistákkal. A Mi Hazánk nem tette. Mi igazságot akarunk a magyar embereknek. A korrupciónak nincs színe.
Nem lehetett könnyű szemrebbenés nélkül erősödést hazudni a Jobbikról: kevesebb mint egy év alatt több mint negyven jelentős szervezet vagy tisztségviselő, országgyűlési képviselő hagyta ott nyilvánosan a baloldali pártot. Sőt már Vona Gábor is szégyelli őket. Ez mind az erősödés jele, ugye? És ez csak a nyilvánosság számára látható folyamat, a legtöbben csak simán passzivitásba vonultak. Persze a Jobbikot nem zavarja, ha valaki kilép: továbbra is feltüntetik a honlapjukon tisztségviselőként azokat, akik már hónapok óta ott sincsenek. Fő a hitelesség. Csak nem a Jobbiknak.
Immáron a Mi Hazánk maradt az egyetlen Gyurcsány-mentes ellenzéki párt, amely az egész harminc évvel áll szemben, és olyan programpontokat fogalmaz meg, amik nem férnek bele a politikai korrektség hazug képmutatásába. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a mentelmi jogot. Az egyetlen párt, amely írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot. Amely az oktatásban az integráció minden áron való erőltetése helyett szegregálna is. Amely sorkatonai alapkiképzést vezetne be. Amely 2030-ban népszavazást tartana az EU-tagságunkról. Amely kitiltaná a homoszexuális propagandát az iskolákból. Amely az általa vezetett településeken földosztásba kezdett. Amely vagyonadót vetne ki a milliárdosokra. Nekünk egyenes az utunk, ezen megyünk végig.