Bezár!
2021. április 15., csütörtök, Anasztázia, Tas, Nyeste napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:52 Gulyás szerint május végére, június elejére "vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz"09:26 Dagad a BLM-botrány, amiért egyik vezérük 3.2 millió dollárért vásárolt luxusingatlanokat - fehér elitnegyedben is08:53 256 beteg halt meg, 5307-tel nőtt a fertőzöttek száma08:32 Ausztrália is kivonja csapatait Afganisztánból08:02 Turai vadnyugat: "pénzt vagy életet!"07:45 Már csak 0,71 a fertőzési ráta Izraelben07:29 Kambodzsa lezárja fővárosát, pedig eddig alig érintette a járvány07:12 Házkutatást tartott az orosz rendőrség egy diáklapnál, négy újságírót őrizetbe vettek06:50 Jövőre látogathatóvá válik Julius Caesar meggyilkolásának helyszíne06:41 Dróntámadás érte az Irakban állomásozó amerikai erőket22:33 Az amerikai hírszerzés csúcsvezetője a Kína jelentette "példátlan" fenyegetésre figyelmeztetett22:23 Ausztria is szívesen látná Bident és Putyint22:08 Mire jó a védettségi igazolvány? - Itt a Belügyminisztérium "válasza"21:53 Biden bejelentette az afganisztáni kivonulást21:39 Pakisztán betiltja a Franciaország ellen tüntető radikális iszlamista mozgalmat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

84 évesen féltékenykedett 85 éves élettársára egy zempléni - agyon is verte az asszonyt

Reklám

A Miskolci Törvényszék halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetéskor 84 éves vádlottat, aki közös otthonukban halálra verte 85 éves élettársát.
Az idős pár 2017. nyarán már 10 éve élettársi kapcsolatban élt egy zempléni községben. A bűncselekményt megelőző három évben gyakoriak voltak a veszekedések közöttük, melynek kiváltó oka a vádlott féltékenysége volt. A betegeskedő idős férfi mozgékony élettársát gyakran szexuális hűtlenséggel gyanúsította, amely állandó veszekedések forrása volt közöttük. A vádlott ismétlődően kézzel, vagy a keze ügyébe eső tárgyakkal, de főként bottal bántalmazta az idős asszonyt, aki többször is elhagyta őt, de mindig visszatért. Hangos vitáik sorozata a szomszédaik számára megszokott jelenség volt.
2017. év júliusában a vádlott a lefekvéshez készülődő élettársát egy 2 cm átmérőjű, 60 cm hosszúságú seprűnyéldarabbal, illetve puszta kézzel kis, közepes erővel bántalmazta. A sértett testszerte 12 sérülést szenvedett el, amely a szervezetében olyan súlyos belső elváltozást idézett elő, hogy néhány óra múlva életét vesztette. A vádlott az élettársa állapotával nem törődve aludni tért. Másnap délelőtt a vádlott az utcán először szóváltásba került a szomszédjával, akit azzal gyanúsított, hogy szexuális kapcsolatot létesített az élettársával, majd egy járókelőt kért meg, hogy nézze meg az élettársát, mert hidegnek érezte a kezét. Ekkor észlelték, hogy a sértett meghalt, életét az idejekorán megkezdett szakszerű orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.
A vádlott mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, amelyet védekezésében „balesetnek” nevezett. A vádemelést követő bírósági előkészítő ülésen a tárgyalási jelenlét jogáról lemondott. A törvényszék így távollétében folytatta le a bizonyítást, amelynek eredményeként bűnösségét állapította meg. A nem jogerős ítélet szerint a vádlottnak a sértettel szembeni szándékos cselekménye testi sértés előidézésére irányult, amellyel okozati összefüggésben bekövetkezett halálos eredmény tekintetében azonban kizárólag gondatlanság terheli. A törvényszék a büntetlenségét, idős életkorát, testi és szellemi állapotát, valamint a számottevő időmúlást egyaránt javára értékelve határozott végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásáról.
A vádhatóság a döntést tudomásul vette. A védő elsősorban felmentés, másodlagosan pedig a vádlott megromlott egészségi állapotára, valamint "személyiségének jellemzőire" hivatkozással a büntetés enyhítése – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása – végett jelentett be fellebbezést.
A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza. Az idős életkor nem mentség a normális együttélés szabályainak durva megsértésére. Nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember megalázására, bántalmazására. A vádlotti tettlegességbe az idős élettársa belehalt, amelyért szabadságvesztéssel járó büntetőjogi felelősséggel tartozik.
A védő jogorvoslata alapján másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt - közölte honlapján az ügyészség.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready