Rágyújtott egy férfi a Szent Margit Kórház egyik Covid-kórtermében, majd az ottfelejtett cigarettával nem csak a betegszobát borította lángba, de szobatársa halálát is okozta - írja a Bors. Vasárnap a hatvani kórház koronavírus-osztályán történt kísértetiesen hasonló tűzeset.
Zoom
Szirénázó mentők és rendőrök hosszú sora állt kedd hajnalban a Szent Margit Kórház előtt, miután hatalmas tűz ütött ki az egyik Covid-kórteremben. Kiderült, hogy a lángokat nem más okozta, mint az egyik felelőtlen beteg, aki titokban rágyújtott a betegszobában, a cigarettáját pedig elfelejtette eloltani, a közelben álló berendezési tárgyak pedig percek alatt lángra kaptak a mindössze nyolc négyzetméteres kórteremben.
A tűzoltók és a rendőrök hajnali fél öt környékén értek a helyszínre, a rendőrök pedig azonnal a betegszobába rohantak, ahol a két törzsőrmester az utolsó pillanatban mentette ki az égő katlanban ragadt 73 éves beteget, aki, bár azonnal átszállították a Honvéd kórházba, olyan súlyosan sérült, hogy az ellátás ellenére életét vesztette.
Zoom
A Bors információi szerint a balesetet egy amputált végtagú, hajléktalanként beszállított koronavírus-fertőzött okozta, akit szintén kórházba vittek, de csak könnyebben sérült, enyhe füstmérgezést szenvedett. Rajta kívül 36 beteget kellett kimenekíteni.
– Az érintett kórterem teljesen kiégett, az anyagi kár jelentős. A koronavírusos fertőzötteket ellátó osztályon 36 beteget kezeltek, akiket az oltás során kimenekítettek és áthelyeztek a B épületben lévő Covid-osztályra – tájékoztatta a lapot Beck Mónika, a kórház sajtóreferense. – Az osztály nem érintett részlegébe 21 beteget már visszahelyeztünk, ellátásuk folyamatos és zavartalan. A kárelhárítás, a takarítás és a fertőtlenítés jelen pillanatban is tart. A tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják – mondta.
A rendőrök emellett nyomoznak is, a tüzet okozó férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.