Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák18:36 Ápolónősors Miskolcon: elfordult, megszúrta a "beteg"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

HVIM: ne visszavonják, hanem szigorítsák a külföldi-ügynökszervezetekről szóló törvényt!

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megdöbbenve áll a hír előtt, miszerint a "civil szervezetekről" szóló, 2017. évi, LXXVI. törvényt visszavonnák. Véleményünk szerint nem visszavonni kellene ezt a törvényt, hanem szigorítani - írják közleményükben, alább a folytatás.
A jogszabályban megfogalmazott indoklás érvénye továbbra is fennáll, miszerint a külföldről támogatott szervezetek jelentős nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek, és külföldi befolyás eszközéül szolgálhatnak. A törvény eddig is túl gyenge és megengedő volt, amit ráadásul be sem tartottak az érintett szervezetek, így elfogadhatatlannak tartjuk, hogy nem a jogszabálysértő szervezetek szankcionálása történik meg, hanem a törvényi alap megszüntetése. Különösnek tartjuk továbbá, hogy miután több ügynök- és LMBTQP-szervezet esetében rámutattunk – majd ügyészségi feljelentéssel is éltünk –, hogy nem tartják be a törvényi előírásokat, a kormány szinte azonnal bejelentette, hogy visszavonja a 2017-ben hozott jogszabályt, ahelyett, hogy intézkednének a felforgató szervezetekkel szemben. Vagy talán az USA új elnökének nyomásgyakorlására az igazi döntéshozatalt végző Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége áll a dolog hátterében?
Álláspontunk szerint a külföldi ügynökszervezeteket nem arra kellene kötelezni, hogy tüntessék fel a sajtótermékeiken, médiatartalmaikban, hogy "külföldről támogatott szervezet" által készült az adott tartalom, hanem meg kellene szakítani velük mindennemű állami szintű kapcsolatot. Semmiféle "szakmai" protokollt, bírói, ügyészi ajánlásokat, rendőrségi és oktatási érzékenyítéseket ne tarthassanak, ne lehessenek közhasznúak (hiszen fogalmilag kizárt, hogy ha egy szervezet nemzetbiztonsági kockázatot jelent, akkor egyben közhasznú is), és ne egyeztessenek velük a magyar minisztériumok, mert ezekre sajnos mind akad példa jelenleg. Azt látjuk, hogy több szervezet esetében is (például Háttér Társaság, TASZ stb.) kimutatható az állami szervekkel való együttműködés, amit elfogadhatatlannak tartunk!
Sajnálatos, hogy először gyakorlatilag csak a szavak szintjén harcolt a Fidesz a külföldi érdekeket képviselő ügynökszervezetekkel szemben, most pedig már szavak szintjén sem, hiszen vélhetően külföldi nyomásra visszavonulót fúj. Követeljük, hogy a mindenkori magyar kormány akadályozza meg a külföldről finanszírozott, társadalomromboló szervezetek lobbitevékenységét!
Kelt.: Székesfehérvár, 2021. 4. 22.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőségeFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready