A Találd ki gyorsan a gondolatom című szám 1984-ben született, de most kiderült, hogy eredetileg nem Balázs Kláritól: a számot Henri Bratter Izraelben élő "francia" zeneszerző írta - közölte az atv a Telex nyomán. Olvasóink számára persze nem most derült ez ki, mi már márciusban megírtuk: Balázs Klárit plágium vádjával perli egy izraeli zeneszerző - Ofrá Házá slágerdalát koppintotta le.
Bratter beperelte plágiumért a magyar énekesnőt, és első fokon igazat kapott a bíróságon. A helyzet azért is súlyos, mert közel 40 éven át Henri Bratter helyett Balázs Klári részesült a dalszerzésért járó jogdíjakban.
Az izraeli sajtó szerint a dal eredeti szerzőjének saját bevallása alapján több mint 200 ezer dollár, tehát közel 60 millió forint járna neki a majdnem 40 év szerzői jogdíj elmaradása miatt, de végül csak 25 ezer dollár, azaz nagyjából 7,5 millió forint kártérítést ítéltek meg neki első fokon.
Ezen kívül az ítélet szerint egyedüli szerzőként kell feltüntetni a dalnál.
Az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett, de Balázs Klári ügyvédje elmondta a lapnak, hogy az énekesnő elismeri tettét:
Balázs Klári őszintén elismeri, hogy a Találd ki gyorsan a gondolatom… című dal zenéjét eredetileg nem ő írta. Ez egy izraeli dal a 80-as évekből, melyből Balázs Klári és Szenes Iván szövegíró duettet készített.