„Iszonyatosan, minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt. Nem titkolom, rengeteg politikusnak írtam már mérhetetlenül mocskolódó, gyűlölködő levelet. Kálmán Olga csak az egyik a sok közül. A családban mindenki jobboldali, de messze én gyűlölöm a legjobban őket, köztük Kálmán Olgát is” – mondta V. Gábor a Blikknek.
Zoom
Fotó: Fb
Az 53 éves V. Gábor az a férfi, aki lefejezéssel, kivégzéssel, és a családja felgyújtásával fenyegette a DK-s politikust.
V. Gábor Győr egyik kertvárosi részén él idős édesanyjával, annak Facebook-profilját használva írja leveleit a politikusoknak. A férfi azt mondta a Blikknek, hogy a DK politikusának azért írt a Facebookon, mert a tudakozó nem tudott neki elérhetőséget adni hozzá.
"A baloldal mérhetetlen gyűlölködést folytat ellenünk, jobboldali érzelmű emberek ellen, és ezt nem lehet tovább elviselni, kibírni és elfogadni. Nincs mitől félnem, nem követtem el bűncselekményt, csak a véleményemet írtam le. Talán drasztikusan fogalmaztam, de természetesen soha nem váltottam volna be a fenyegetést. Biztosan nem fogok börtönbe menni Kálmán Olga miatt" – magyarázta az egyébként rokkantnyugdíjas férfi.
A férfihez négy rendőr ment ki, elvitték a számítógépét és két telefont, aztán bevitték kihallgatásra.
"Tanultam az esetből, megígértem nekik, többé nem fogok ilyet csinálni, ilyen levelet írni. Hogy bocsánatot kérek-e Kálmán Olgától? Majd ha előbb ő bocsánatot kér Orbán Viktortól a gyalázatos kijelentéseiért" – mondta V. Gábor.
Kálmán Olga örül és hálás azért, hogy a rendőrségnek ilyen gyorsan sikerült azonosítania és elfognia a zaklatóját.
"Nagyon rossz és nyomasztó érzés volt olvasni ezeket az üzeneteket, egyáltalán nem voltam nyugodt tőlük. Sok dolgot kibírok, de iszonyatosan felzaklatott, hogy a családom, a gyerekeim életével szórakoznak és a megölésükkel fenyegetnek" – nyilatkozta a Blikknek.
Az ügyben a BRFK az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétségével gyanúsítja V. Gábort, aki szabadlábon védekezhet, írja a 24.