2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Magyarországi bűnözők is bedőltek az FBI trójai falovának

Óriási, világszintű bűnüldözői akció zajlott le a napokban, ami nagyon 21. századi volt. A bűnüldöző szervek szinte minden országban arra szoktak panaszkodni, hogy sokszor sok lépéssel a szervezett bűnözés mögött járnak, ezúttal az amerikai szövetségi nyomozók (az FBI) és az ausztrál hatóságok – több más nemzetet bevonva – lépre csalták őket.
Kifejlesztettek egy Anom nevű üzenetküldő alkalmazást, majd elhintették maffiakörökben, hogy ez abszolút biztonságos, a rendőrök nem tudják lenyomozni, ami ott elhangzik. Majd vártak.
A BBC News arról ír, eljött a lecsapás ideje, mintegy tucatnyi országban több mint 800 gyanúsítottat tartóztattak le, 8 tonna kokaint foglaltak le, 250 lőfegyvert koboztak el, no meg 48 millió dollárnyi pénzt is zároltak (jelentős része kriptodevizákban volt). A részben Trójai Pajzsnak nevezett műveletben az uniós rendőri szerv, az Europol is részt vett.
A rasszista faló
Így nem meglepő, hogy az Anom-razziák Magyarországot is elérték, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai is információkat kaptak az FBI Task Force-tól, írja a 24.
Alább olvasható a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye:
A KR NNI nyomozói összehangolt akció során 13 embert fogtak el, 25 helyszínen tartottak kutatást, több tíz kiló kábítószert, ezzel összefüggésben gépkocsikat és 200 millió forintot meghaladó értékben készpénzt és kriptovalutát foglaltak le. A bűnszervezet felszámolásában nagy jelentősége volt egy új titkosított platformnak, az Anom-nak.
Ez év április végén a FBI Task Force kollégái tájékoztatták a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztályát, hogy korábban kifejlesztettek egy saját titkosított platformot, az Anom-ot, amit úgy mutattak be a piacon, hogy az egy új, kifinomult eszköz, amely a bűnüldöző szervek számára hozzáférhetetlen és lenyomozhatatlan. A tájékoztatás során azt is elmondták, hogy Magyarországon jelenleg több személy, feltehetően bűncselekmények elkövetésével érintettek is használnak ilyen készüléket.
Zoom
A készülékeken folytatott kommunikációk elemzésére az FBI az Europollal közösen egy munkacsoportot hozott létre - melyhez csatlakozott a KR NNI is -, melynek célja az egyes országok bűnüldöző szerveinek támogatása volt. Az elemzések során a rendvédelmi partnerek átnézték minden Anom beszélgetés tartalmát, melyek döntően bűnszervezetekhez köthető kábítószer-kereskedelem és pénzmosás tevékenységgel kapcsolatos adatokat tartalmazott.
Zoom
A keletkezett adatokból a KR NNI Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztály, valamint a Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói széleskörű felderítést folytattak és beazonosították a platformot használó bűnszervezet tagjait és az általuk folytatott kábítószer-kereskedelmi tevékenységet.
Zoom
Az FBI, az Europollal és az elemzésekben és felderítésekben résztvevő tagállamok nyomozó szerveivel 2021. június 7-én összehangolt globális akcióra került sor, melynek során a KR NNI nyomozói bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Budapesten és Szekszárdon 12 ember egyidejű elfogására intézkedtek. Az üggyel összefüggésben ezen a napon Szerbia területén szintén elfogtak egy 36 éves férfit. K. Pétert egy másik kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárás és fogolyszökés miatt nemzetközi elfogatóparanccsal keresett a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja.
Zoom
A 12 ember tartózkodási helyein, lakóhelyein és a hozzájuk tartozó címeken - összesen 25 címen - tartott kutatás során a nyomozók 57 kilogramm marihuánát, megközelítően 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint, extasy tablettákat, kristályos kábítószergyanús anyagot, fentanylt és a felütéshez használt 13 kilogramm koffeint találtak. A kényszerintézkedések alkalmával 140 millió forintot meghaladó készpénzt, 8,5 millió forintnak megfelelő értékű kriptovalutát és hét személygépjárművet foglaltak le.
Zoom
Az elfogott személyek közül gyanúsítotti kihallgatásukat követően 11 főt őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásukra. Egy embert csekély mennyiségű kábítószer-fogyasztás miatt gyanúsítottként hallgattak ki a KR NNI munkatársai.
Zoom
A nagyszabású akcióban a KR NNI és a társszervek részéről összesen 275 rendőr vett részt.
A nemzetközi akcióról az Europol sajtóközleményt adott ki, az FBI sajtótájékoztatón számolt be az eredményekről.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready