Egyre élesebb az ellenzéken belüli, Hadházy Ákos és Jakab Péter között kialakult vita. Jakab Péter, a Jobbik elnöke – és a párt miniszterelnök-jelöltje – a Telexnek azt mondta, azért nem Hadházyt támogatják a zuglói előválasztáson, mert adós maradt a munkával az őszi, borsodi időközi választáson. Egyúttal „a szemére vetette”, hogy a jobbikos jelöltet támadta. Hadházy lapunknak úgy reagált, hogy szerinte a Jobbik elnöke nem érti, miről szólt a kritikája - írja a Magyar Hang.
– Azért támogatja a Jobbik Tóth Csabát a fővárosi, zuglói választókerületben, mert ő már többször bizonyította, hogy képes legyőzni a Fideszt. Ezzel Hadházy Ákos nemcsak adós maradt, de a kétharmadról is döntő borsodi időközi országgyűlési választáson megmutatta, hogy a csatamezőn mennyire lehet rá számítani – közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Telex érdeklődésére. Jakabot azt követően kérdezte a portál, hogy Jobbik az MSZP-s Tóth Csaba mögé állt be az előválasztáson, és nem a Momentum által jelölt Hadházy mögé.
Jakab azt is tudatta a portállal, hogy a 2022-es választásnak jóval nagyobb a tétje annál, minthogy olyan jelöltet támogassnak, aki a csatatéren – amikor ott kellett volna lenni a fronton –, inkább az ellenzéket támadta a Fidesz helyett.
Zoom
A Jobbik elnöke ezzel arra utalt, hogy Hadházy a borsodi időközi választás után a jobbikos, de az egész ellenzék által támogatott Bíró Lászlót korrupcióval vádolta meg. Emlékezetes, a választás után ebből komoly politikai vihar is kerekedett, ugyanis Hadházy azt írta a közösségi oldalán, hogy „ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét”. Bíró ugyanakkor azt állította a 444.hu-nak, hogy „egy Fidesz-közeli vállalkozó átverte”, és a végén ő több tízmillió forintot bukott a szóban forgó varroda-bizniszen.
Hadházy Ákos a Jakab Péter által megfogalmazottakra lapunknak azt mondta: ha egy miniszterelnök nem tűri el a kritikát, sértődékeny és bosszúálló, az tragédia az országnak. Ha egy miniszterelnök-jelölt ilyen, az rossz az ellenzéknek.
Az egykori fideszes, majd LMP-s képviselő emlékeztetett arra is, hogy ő a kritikáját nem az időközi választás kampányában fogalmazta meg, hanem azt követően. „Ezek szerint az elnök úr nem értette meg az akkori kritikámnak a lényegét. Ez pedig az volt, hogy a lehető leghitelesebb és legjobb politikusokat kell indítani.” Hozzátette, most már tudja, hogy mi áll a Jobbik döntésének hátterében.
A lap felvetésére, hogy rossz-e a személyes viszonya Jakab Péterrel, Hadházy azt felelte: nincs rossz viszonya senkivel. Újbóli kérdésre, miszerint a Bíró László személyére vonatkozó vádjáról, kritikájáról beszéltek-e a választás óta Jakab Péterrel, azt felelte: egyszer találkoztak, elmondása szerint Jakab neheztelt rá, de az volt a reménye, hogy „a Jobbik elnöke megérti, jobb jelöltekre van szükség”.
Az „üzengetési kronológiához” tartozik, hogy a Jobbik elnöke ezúttal – eltérően az előző, más előválasztási jelölteket esetében alkalmazott gyakorlattól – nem tett közzé a közösségi oldalán a szocialista Tóth Csabával közös képet. Erre Hadházy csütörtökön elkészítette ezt a montázst. Jakab Péter – a felvetésre, hogy miért nem közölt Tóth Csabával közös képet – a Telexnek azt mondta: ha bizonyos pártnak nem tetsző döntést hoznak, akkor ellepik a trolljaik a Facebook-oldalát gyűlölködő kommentekkel.
Hadházy Ákos szerdán Facebook-oldalán lehangolónak minősítette, hogy több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt – akkor Karácsony Gergely – is beállt Zuglóban ellenfele, az MSZP-s Tóth Csaba mögé. – Van, aki fél az ásótól, van, aki nem. Az ásóval nem lehet kompromisszumot kötni, csak megalkudni lehet vele. Csak azt nem érdemes, mert akkor az lesz, amit az ásó akar – írta Karácsony Gergely nevét ugyan nem említve, de sorait jól azonosíthatóan rá szabva. Emlékezetes, a főpolgármester korábban egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, ha visszamegy Zuglóba, őt elássák, az ásó végére pedig sokan éppen Tóth Csabát képzelték.
Hadházy szerdán az ellenzéki előválasztásról egyébként azt is írta, hogy szerinte az a sorozatos visszalépések miatt ugyanúgy színjáték jelleget kezd ölteni, mint ahogy szerinte színjáték a fideszes parlament. Hozzátette, ebben a helyzetben komolyan át kell gondolni, hogy ebben szomorújátékban érdemes-e szerepet vállalni. Hadházy Ákos akkor a lap érdeklődésére azt felelte, hogy jelenleg úgy áll a helyzet, hogy elindul az előválasztáson. Ám itt megismételte, hogy az egész kezd „színjátékjelleget ölteni”, így gondolkodni mindig kell.
Még szinte a 444 kedvét is elvették a mosléktól
Más esetben még szimpatikussá is tennének egy jelöltet, akire ennyire fintorognak, de kivételesen könnyű megértenünk őket. Ács Dániel aggódó véleménycikkében összegyűjtötte (beleértve a túl sok paktumot az olyannyira leváltani akart Fidesszel...), hogy miért vállalhatatlan Tóth Csaba, fényezték Hadházyt, hogy végül a következő szomorú tanulsággal záródjon az írás:
Lehetne itt hosszan írni arról, hogy minek leváltani a Fideszt, ha Tóth Csaba jön helyette, meg hogy Tóth támogatása önmagában cáfolja Jakab és Karácsony minden eddig hangoztatott kijelentését politikai és emberi tisztességről. Ecsetelhetnénk, hogy nincs olyan politikai kompromisszum, amibe Tóthot bele lehetne tuszkolni, meg hogy nincs az a kampánypénz, ami ezt az erkölcsi deficitet kiegyenlítené, de felesleges.
Ritka, hogy egy politikai képlet ennyire egyszerű és világos legyen. Tóth és Hadházy között széles, sötétben is jól látható vörös vonal húzódik. Karácsony és Jakab, az ellenzék két vezető politikusának döntése így üzenetértékű. Ez az üzenet pedig kifejezetten aggasztó.
Frissítés: És így lett Hont Andrásból Fb-cenzort kísértő "Mi Hazánk-propagandista"
Zoom
A bejegyzés egyelőre itt elérhető.
Puzsér: "Nem volna meglepő, ha Tóth Csaba kampányát maga a Fidesz-MSZP parkolási panama fedezné"
Ács Dániel a legtisztességesebb újságíró ebben az erkölcsét vesztett országban. Aktuális írása a mindent és mindenkit eláruló Karácsony Gergelyről, a nemzeti radikalizmusát listaáron kiárusító, parizeres prolit alakító Jakab Péterről meg a zuglói szocialista keresztapáról, Tóth Csabáról az alábbi link kattintása nyomán olvasható - írja Fb-oldalán az Ácsot és Hadházyt fényező publicista. Persze Jakab Péter és Tóth Csaba amorális lények mellett könnyű kitűnni.
A fenti résztvevők groteszk szövetsége áll szemben Zuglóban az ellenzék túlfeszített lelkiismeretével, a megkérdőjelezhetetlen becsületű Hadházy Ákossal. Nem volna meglepő, ha Tóth Csaba kampányát maga a Fidesz-MSZP parkolási panama fedezné. Aligha mondok bárkinek is újat azzal, hogy ez a brigád nem alternatíva, hanem hétpróbás gazemberek bűnbandája. Aki rájuk szavaz, akár Orbán Viktorra is szavazhatna - folytatja és zárja Puzsér Róbert rövid írását.