Október 13-án szerdán a Somogy megyei rendőr-főkapitányságon feladta magát a Fonyódon talált csecsemő édesanyja, L. Marianna. A 37 éves zalaegerszegi nőt a nyomozók emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették, írja a police.hu.
Zoom
Fotó: Police.hu
A rendőrség közleménye szerint a gyerek anyjára korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.
A Sonline cikkében arról ír, csecsemő megtalálói vasárnap délután öt óra tájban kutyáit sétáltatták a városban, a Bartók Béla utcai buszmegálló mellett elhaladva nyöszörgést hallottak, amely egy „rongykupacból” származott. Először azt hitték, kisállatot hallanak, ám közelebb érve tudatosult bennük: egy csecsemőt találtak.
Teljesen be volt takarva a feje, az arca, szakszerűen volt ellátva. Látszott, hogy aki betakarta, tudta mit csinál. Biztos vagyok benne, hogy nem akarta, hogy megfulladjon a baba, aki egyébként anyaszült meztelen volt, egy bordó törölközőbe és egy kék gyerekplédbe volt bebugyolálva – emlékezett vissza a férfi, aki rögtön tárcsázta a 112-t.
Vörös Istvánt lelkileg megérintette a történet, azzal a gondolattal is eljátszott, hogy szívesen felnevelné a kicsit, ám úgy döntött, mégsem sodortatja magát bele lelkileg a történetbe.
A rendőrök és a mentősök egyébként pillanatokon belül kiérkeztek a helyszínre. Felajánlották nekik, hogy adjanak nevet a kislánynak, de nem szerettek volna kötődni hozzá. Végül a siófoki kórházban az Őszi Nóra nevet kapta.
(24)