Nézői felvételen örökítették meg, ahogy a budapesti 19-es villamos vezetője „megalázó hangnemben” zavarta el a Bécsi út felé haladó szerelvényen utazó hajléktalan embereket. A BKV a videó alapján vizsgálja az ügyet.
Kemény szavakkal zavarta el a 19-es villamos vezetője az ott utazó hajléktalan embereket szombat délután 4 óra körül – derül ki az rtl.hu-nak eljuttatott videóból, és most a progresszív adó felvilágosult munkatársa sajnáltatja a bűzbombákat a kényelmes irodából.
A Bécsi út felé közlekedő villamos vezetője a szemtanú szerint rögtön "agresszíven lépett fel", nem kérte őket szépen, hogy szálljanak le.
A BKV az rtl.hu-nak azt írta, a felvételek alapján megkezdték az eset kivizsgálását, bővebb információt csak ezt követően áll módjukban adni.
„Társaságunk elsődleges érdeke, hogy az ilyen eseteket megelőzze vagy kiszűrje. Ha szabálytalan munkavégzésre utaló információ jut a munkáltató birtokába, a lehető legalaposabban kivizsgálja az esetet, és a legnagyobb szigorral lép fel. Járművezetőinktől minden esetben elvárjuk a kulturált, utasbarát munkavégzést” – írták az rtl.hu-nak.