Megtartjuk a felvonulást! - jelentették be a szervezők egy meglehetősen ingerült hangvételű bejegyzésben, miután kiderült, hogy a nemzeti erők idén is megakadályozták a vonaglásukat az Andrássy úton és több más szimbolikus közterületről.
Zoom
Azt ígérik: "Nagyobb lesz mint az előző volt, több programmal jelentkezünk, mint eddig bármikor, olyan meglepetésekkel és izgalmakkal készülünk, melyektől majd leesik az állatok. Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk." Helyszínt ugyanakkor nem közöltek, így még nem tudni, melyik kis mellékutcában kell majd keresni a szíriusziaknak a nyamvadt buzikat, de bizonyára találnak majd valamit, amiről elmondhatják, hogy végül is jobb hely, mint az Andrássy.
Következik persze a durcázás: "Bizonyos személyek, szélsőjobboldali csoportosulások a gyülekezési joggal visszaélve évek óta kísérleteznek azzal, hogy keresztbe tegyenek az LMBTQ jogok érvényesülésének. Egyes városrészeket fetisizálva büszkélkednek azzal, hogy megvédtek valamit, kiszorították onnan a tüntetésünket."
Majd így vigasztalják magukat: "A Budapest Pride Felvonulás nem egy sugárútról szól, nem hamis idolokról és fals romantikáról. Hanem az emberekről, a jogainkról, a jövőnkről, a kiállásról, a láthatóságról és az összefogásról. Mindez pedig nem egy fizikailag körülhatárolható térben létezik, hanem a szívünkben, a torkunkban és a tetteinkben."
Nos, a mély torkotokban egészen biztosan...
A végén így adnak hangot frusztrációjuknak, amiért idén is megelőzték a bejelentésüket:
Ha a homofób társulatok is szeretnék megmutatni az évek alatt összegyűjtött szivárvány zászlóikat a felvonulásuk keretében az Andrássy úton, tegyék bátran, cserébe annyit kérünk, árulják el, és ebből más tüntetésszervező is tanulhat, miként kell úgy bejelentéseket tenni, ahogy csak Novák Előd tud!
Frissítés: majd eldöntik...
Miután a közleményből nem derült ki, hogy a felvonulás hol zajlik majd, a Telex megkereste Hrubi Zitát, a rendezvény sajtósát, hogy megtudják, merre halad majd a menet. Ezt válaszolta:
Több lefoglalt útvonalunk is van, de egyelőre még nem döntöttük el, melyik lesz a végleges. Az Andrássy út is csak egy utca, ugyanúgy, mint a város többi utcája. Az biztos, hogy a belvárosban lesz a felvonulás.
Korábban írtuk: