A MÖM budapesti tagjai segítettek egy jogosulatlan lakásfoglalónak, hogy villámgyorsan távozzon, a tolókocsis néni így biztonsággal hazatérhetett otthonába a kórházból. Alább olvasható a közleményük.
Zoom
Visszatérő problémát jelent a magatehetetlen, egyedül élő, bajba jutott, idősebb emberek helyzetének kihasználása Budapest-szerte. Eltartási szerződések, tulajdonátruházások, beköltözések történnek megtévesztéssel, behízelgéssel, helyzetkihasználással.
Ennek lehettek néma tanúi a hatóságok, szomszédok a VIII. kerületben. Esetünkben egy fogyatékkal élő fiát nevelő, tolószékhez kötött idős hölgy lakhatása került veszélybe. Kórházban létének tíz hónapja alatt fia az idős hölgy tulajdonában lévő 24 nm-es lakásba együttérzésből, sajnálatból, önszántából engedte be az oda bekéredzkedő roma származású férfit (értsd: cigányt - a szerk.). 
A roma fiatal a helyzetet kihasználva sajátjaként használta más ingatlanát, félelemben tartva annak jogos használóját és a kórházból haza készülő tulajdonost.
A tulajdonos a hatóságok eredménytelen megkeresése után a Mi Hazánk Mozgalomhoz és a Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz fordult.
Az alábbi jelzés érkezett július 4-én, a MÖM Budapesti szervezetéhez:
Hetekkel ezelőtt megkeresett egy idős hölgy, aki 1 éve kórházban van, mindkét lábát amputálták. A 24 m2-es lakásában maradt az enyhén fogyatékos fia, akire rászállt egy cigány származású férfi, ott is lakik vele a lakásban. A hölgy most hazamegy a korházból, és jogosan fél, hogy a cigány férfi nem engedi be.
Abban kéri a segítségünket, hogy 2022. július 5-én 15:,00 órakor valaki legyen jelen a Mi Hazánktól, hogy gondtalanul bemehessen a lakásába. Zárcseréről már gondoskodik.
A cím: ……………….
Kapu kód: …………………..
Köszönöm szépen ha találsz valakit erre a feladatra. 
Alább a MÖM Budapest vezetőjének beszámolója a segítségnyújtásról:
Július 5-én a Magyar Önvédelmi Mozgalom négy tagja várta a ház előtt az idős hölgy hazaérkezését, majd a betegszállítóval történő megérkezését követően segítettünk a nénit (aki rokkant, nincsenek lábai) bevinni a lakásába.
Az amputált lábú néni lakásán az általa említett kéretlen vendég ott tartózkodott.
A roma férfit távozásra buzdítottuk, aki személyes tárgyai zömét hátrahagyva kelletlenül távozott, azzal a kikötéssel, hogy később még visszajön hátrahagyott használati tárgyaiért, ruháiért. Ezen holmikat a lakástulajdonos néni kérésére a lakásból kipakoltuk a függőfolyosóra. A férfival közöltem, hogy inkább ne bátorkodjon többet ide visszajönni.
Furának találtuk, hogy az illető semmi mást, mint egy kerékpárt és egy nagy értékű csempevágó gépet vett azonnal magához, s úgy távozott. Ezen két utóbbi eszköz a lakástulaj szerint valószínűleg lopott lehet. Ezt a néni fia nem cáfolta, de hozzátette, hogy inkább annak testvére tolvaj életmódú.
A lakás koszos, rendetlen, csótányirtás szükséges, az eltelt egy év alatt eléggé lelakott állapotba került.
Segítettünk a zárakat kicserélni, és a némi rendrakást is végeztünk, hogy a néni tudjon kerekes székével közlekedni a lakásban.
Megbeszéltem a hölggyel és a fiával, hogy semmilyen módon ne engedjék vissza a roma férfit és mindig tartsák zárva a rácsot. Megadtam és beállítottuk a számomat gyorshívóra, ha bármi gond lenne.
A feladat megoldását követően egy közérzetjavító sétát is tettünk négyen a környéken a Lujza utca, Mátyás tér, Harminckettesek tere útvonalon.
Szabó László
Fel a győzelemre!
A gyors és eredményes intézkedés, a MÖM tagjainak bajtársi összefogása, az országos eredmények itt, Budapesten is arra sarkallják a mozgalom tagjait, hogy a lakosság, szomszédok, ismerősök segítségét kérjék a bajba jutott, problémával küzdő, máshol segítséget nem kapó személyek megtalálásában.
Zoom
Amennyiben hasonló helyzettel, más problémával találkoznak és hisznek az összefogás erejében, keressék a MÖM országos és helyi szervezetét!
Kövesd a mozgalmat, állj közénk! Itt tudsz csatlakozni!