Még tartanak a tisztújítás utáni utórengések az egyre inkább kamupárt szintjére (elnézést a kamupártoktól...) süllyedő Jobbikban. Míg Gyöngyösi Márton mindenkinek együttműködést ígért elnökké választása után (2018-ban, amikor Sneiderrel tandemben indulva elnökhelyettes lett, sokkal kizáráspártibban nyilatkozott azonnal), azóta a kínossá vált sértődött Lenin-fiút először a frakcióvezetőségről váltották le, majd a saját arculatát tiltották le. Tegnap (csütörtökön) Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes nyilatkozatát közölte a Népszava, eszerint „Jakab Péternek is alapszabályban rögzített joga, hogy kilépjen”, míg a szélsőbalos lap névtelen forrása szerint „körülbelül 200 százalék, hogy Jakab Péter saját pártot alapít”.  A saját pártban persze mi kételkedünk, az nem a sajátja, lesz, hanem a „népé”, mint köztudott. Csak nehogy a nép is megpuccsolja a parizeust... (Ezt korábban egy fideszes „elemző” is megszellőztette.)
Zoom
Petinek nem volt szerencséje az elnökhelyetteseivel
Jakab ugyanis a Magyar Nemzet mai összeállítása alapján annyira a nép pártján áll, hogy az eredetileg a Jobbikhoz köthető Zöld Válasz Facebook-oldalt kisajátítva A nép pártján elnevezéssel aktiválta újra. A Zöld Válasz Egyesület jelenlegi képviselője Nunkovics Tibor, a Jobbik pártigazgatója, de korábban Jakab bizalmasa, Molnár Enikő is tagja volt a szervezetnek, feltehetően az ő segítségével sikerült a közösségi oldalnak új arculatot adni.
Erre lehetett válasz a fideszes lap szerint a Jobbik frakciójának új döntése, ám Jakab szemlátomást nem foglalkozik párttársai felhívásával.
Potocskáné Kőrösi Anita azzal a kijelentéssel, miszerint Jakabnak joga van elhagyni a Jobbikot, üzenhetett a volt elnöknek, akinek megbuktatásában főszerepet vállalt, amikor az elnökség tagjaként többedmagával fellázadt Jakab és Molnár Enikő ellen.
Zoom
A Jobbik, Jakab és az elképzelt nép szerelmi háromszöge már nem tart sokáig
Azóta egyre több jel utal arra, hogy Potocskáné akciója vezetett végül Gyöngyösi Márton pártelnökségéhez, ezzel együtt Jakab Péter bukásához.
A Magyar Hírlap jobbikos forrásokra hivatkozva korábban például arról írt, „Gyöngyösi Márton machiavellista személyiség, aki most békét hirdet az olajfák alatt, miközben a Jakab-ellenes puccsnak leginkább ő volt a szellemi vezetője. A Jobbikban azok az emberek, akik tanácsokat adnak Jakab Péternek, tudják ezt, ezért legalább annyira negatívak és bizalmatlanok Gyöngyösivel szemben, amennyire a jelenlegi elnök is velük szemben” (ezt a 2018-as események csak megerősítik), így többen azt jósolták, Jakab kilép majd a frakcióból, és új pártot alapít.
Tegnap pedig egy Molnár, azaz Mamuszos Enikőhöz, Jakab korábbi kabinetfőnökéhez és szeretőjéhez kötött levélből kerültek nyilvánosságra. portálunknak a birtokába került a teljes írás, így megosztjuk olvasóinkkal, hogy a jelek szerint miként fúrják egymást a minden értékét vesztve haldokló pártban, és miként járnak a mandátumok kézről kézre, mint egy cafka. Ki kell fizetni az arra „érdemeseknek” valamiből az infláció miatti többletköltségeket és a rezsit, az igaz. És 2026-nál tovább talán már Ferinek sem kell ez a szánalmas banda. Talán még neki is Unicumot kell innia hozzájuk.
Zoom
Ezúttal levelet írt Jakab szerelme
Alább a teljes levél, a helyesírási hibákat meghagyva:
A valóság és minden ami a színfalak mögött történik.
A választások után mindenkin a csalódottság lett urrá, és olyan emberekbe is belemartunk, akikbe nem kellett volna. Mégis fontos, hogy lássátok, mi zajlik valójában a pártban és annak képviselőcsoportjában.
Több képviselő elveszítette azt az egzisztenciális hálót, amit országgyűlési képviselőként a ti munkátoknak köszönhetően megadathatott nekik.
Magukból kikelve, mindenféle eszközzel igyekezték visszaszerezni a parlamenti széküket.
Elsőnek Szilágyi György kérte vissza Balassa Pétertől a mandátumát. Miután nem járt sikerrel egyenesen Jakab Péterre igyekezett nyomást gyakorolni, hogy biztosítva legyen a helye. Ez is elbukott.
Majd Potocskáné Kőrösi Anita, tájékoztatta arról Jakab Pétert, hogy Bencze János alkalmatlan parlamenti képviselőnek ezért megbeszéli vele, hogy adja át neki a mandátumát. Péter elmondta neki, hogy ő ilyet nem támogat mert a vége az lesz, hogy a mandátumok folyamatosan cserélődni fognak.
Majd május 26-án 10 órakor Budapesten a Madal Caféban Potocskáné már Gyöngyösi Mártonnak azt vázolta, hogy szeptemberben belül Brenner Koloman helyére mert őt addig úgy is vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTÉ-n gyűrűző zaklatási botránya miatt.
Az egyéni érdekek és a keserűség pedig a tetőfokára hágott.
Többen pedig elkezdtek hibást keresni Jakab Péter személyében. Vigye el ő a balhét. Ezért folyamatos nyomásgyakorlással lemondatták az elnöki tisztségéről. Addig szivárogtattak és játszottak össze a fideszes médiával egyesek a párt vezetésében, míg lemondásra nem kényszerítették.
Hamarosan a Jobbik elnöksége tisztújítást írt ki, hogy a párt ne maradjon sokáig elnök nélkül. Tudjuk a kimenetelét, Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke. Aki többször ki is fejtette, hogy ő a problémára a megoldás, mert ő bizony itt konszenzust fog teremteni a felek között.
Ez olyan jól sikerült, hogy Jakab Pétert, második közös találkozásuk után felszólította, hogy mondjon le a frakcióvezetői posztjáról. Gyöngyösi Márton azzal indokolta mindezt, hogy nyár van a fű se nő ilyenkor, pihenjen. Majd két év múlva számít rá a kampányban, addig "stratégiai csendet" kér tőle.
Jakab Péter tájékoztatta Gyöngyösi Mártont, hogy nem hajlandó lemondani, és csendben maradni, hiszen a Fidesz az egyik legnagyobb válságba sodorta bele az országot (mára már emberek tüntetnek az utcákon a kormány megszorító intézkedései miatt) ilyenkor csendben maradni hazaárulásnak számítana. Ő csak dolgozni szeretne frakcióvezetőként.
Jakab Péter leváltására több próbálkozás is történt a héten Lukács László György kezdeményezésére. Ami azért is érdekes mert tisztújítás környékén, Lukács László kapott egy kapaszkodót, egyenesen Varga Damm Andreától, hogyan is szedhető le Jakab Péter a párt és a frakció éléről.
Itt olvashatod:
Laci! Nem baj, ha nem hallgatsz rám, de akkor is leírom. Ha nem állsz amellé, hogy Molnár Enikő hatalma csökkenjen, mert aggódsz, hogy nem lennél az Ep-lista elején, nem reális, mert Jakab Péter Molnár Enikő párossal a jobbik nem jut ki az EP-be. Ha Molnár Enikő háttérbe kerül, Peti sem meri folytatni tovább, és még a frakció vezetésről is le lehet váltani a fele frakció szavazásával,amely után te lehetsz a frakcióvezető. Gondolkodj egy kicsit! Ügyes vagy te, nem véletlen vagy ott, ahol vagy. Ezzel együtt a pártot is meg tudnátok menteni hosszú távra. Mellesleg kivennétek a Fidesz kezéből a legnagyobb kommunikációs fegyvert, ami a Jakab Molnár páros. Üdvözlettel: Andrea
Lukács László pedig elkezdte maga mellé állítani a frakció tagokat, hogy Jakab Pétert leváltva ő legyen a frakció vezetője, ha kell akkor már a frakció működési szabályzatát is figyelmen kívül hagyva.
Hamar maga mellé állította: Brenner Kolomant, Z. Kárpát Dánielt, Bencze Jánost, Balassa Pétert, Sas Zoltánt, Varga Ferencet és a két hölgyet Végh Noémit és Szabó Hajnalkát, akinek a mandátumát majd át kell adnia két elnökségi tagnak. Az egyiket hamarosan Ander Balázsnak, cserébe azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon.
Kinek kedvez ez a forgatókönyv?
Csak a Fidesznek. Ezután Jakab Péter csak frakcióvezetői engedéllyel szólalhatna fel a Parlamentben. Ami a történetek után nehezen elképzelhető.
Hogy a Jobbik kivégzi-e Jakabot, kiszolgálva ezzel a Fidesz érdekeit? Hamarosan kiderül.
(Kuruc.info)