Emberöléssel gyanúsítható testvérpárt fogtak el a napokban Heves megyében - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Soltész Bálint elmondta: az áldozat, egy építési vállalkozó eltűnését felesége jelentette be szeptember 2-án, Budapesten, és másnap egy gyöngyösi építkezés közelében bukkantak a rendőrök az általa használt járműre. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben bűnügyi nyomozásba kezdett, amelybe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), valamint a budapesti és a Borsod megyei főkapitányság szakemberei is bekapcsolódtak.
Az eltűnt férfi hollétének felderítésére nyomkövető kutyát és drónt is bevetettek, a jármű közelében lévő tó és környékének átkutatásában csaknem százötven rendőr vett részt. Ezzel párhuzamosan a keresett vállalkozóval munkakapcsolatban állókat is kihallgatták, köztük azt a testvérpárt is, amely aztán ellentmondó vallomásaival hívta fel magára a figyelmet.
Szeptember 14-én Gyöngyösön rábukkantak az egyik testvér autójára, amelynek a csomagtartójában megtalálták a keresett 23 éves férfi holttestét. A rendőrök még aznap elfogták otthonukban az abasári "T." Sándort és a gyöngyöshalászi "T." Györgyöt, akiket a gyilkossággal gyanúsítanak.
Zoom
Zoom
A két férfi kihallgatásakor beismerő vallomást tett, a bíróság szombaton elrendelte letartóztatásukat - ismertette Soltész Bálint.
Frissítés: az autópályán és a városban is követték - munkásokat kifizetni ment Gyöngyösre
(MTI - Police.hu - TV2 nyomán)