Csütörtökön Miskolc balos-jobbikos városvezetése megszavazta, hogy a számozott utca lakóit integrált városrészekbe fogják költöztetni - írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.
Az előterjesztést idézve folytatja:
Önkormányzat középtávú városfejlesztési elképzeléseinek megfelelően a számozott utcák egy részét magába foglaló területen magas komfortfokozatú lakóövezetet kíván kialakítani. Elkészült egy egyedi szerződéstervezet, amely az alábbiakat részletezi és szabályozza:

- megfogalmazza az együttműködés célját, amely alapján az egyesület a megállapodás időtartalma alatt elkezdi az ún. máltai területen jelenleg lakó bérlőinek a felkészítését az integrált területekre történő kiköltözésre.
Zoom
Aki nem várja őket tárt karokkal, az rasszista
Felmerül a kérdés, hogy Miskolc mely városrészeit, utcáit fogja érinteni, azonban, alpolgármester asszony válaszából az derült ki, hogy ezt nem tudják. Elképesztő felelőtlenség egy városvezetés részéről úgy elindítani egy folyamatot, hogy annak részleteivel nincs tisztában. Amit tudunk, hogy ezt a Máltai fogja intézni - írja a joggal felháborodott helyi önkormányzati képviselő.
A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik ezen folyamat ellen, amely minket a volt fészekrakó programra emlékeztet, és azt gondoljuk hasonló problémákat idézhet elő. További információkért a Máltai Szeretetszolgálathoz fogok fordulni - zárja sorait Pakusza.