Most akkor ki ő?
Kormányra kerülésének esetére ígéretet tett Viktor a Magyar Gárda ügyében: "úgy fog tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket" - tudósít az Index egy nem nyilvános megbeszélésről (kiszivárgott, és nem cáfolt információkra hivatkozva, bár felvétel egyelőre nincs). A Fityesz elnöke Horn Gyulát viszont méltatta, és gőgösen kijelentette: a jobboldalon nincs ellenfele.
Balatonőszöd kísért
Meglepő nyíltsággal beszélt aktuálpolitikai dolgokról és 2010 utáni terveiről pár hete Orbán Viktor egy zárt körű szemináriumon, melyet a súlyosan buta Kéri László politológus rendezett diákjainak a színművészeti egyetemen. A komcsi Kéri évek óta rendez ilyen találkozókat, amelyekre politikusokat, közéleti személyiségeket hív meg. A vendégek kötetlenül beszélhetnek, az előadások előtt "biztosítják" őket, hogy semmi sem szivárog ki az elmondottakból. Az Indexhez mégis eljutott információk után a szélsőliberális szerkesztőség meg akarta kérdezni a rendezvény szélsőbaloldali szervezőjét, Kéri Lászlót is, de az nem akarta kommentálni értesüléseiket, persze lehet, hogy ő maga volt a hírforrás.
Orbán: Én vagyok a király!
A politikus kifejtette, hogy csak mosolyogni szokott az ellene készülő puccsokról szóló híreken, mert valójában nincs ellenfele a jobboldalon, ha formálisan visszavonulna, akkor is ő maradna a jobboldal vezére. Ezt részben annak tulajdonítja, hogy 1948 óta az övé volt az első jobboldali kormány, és olyan ikonok kötődnek hozzá, mint a Nemzeti Színház vagy a Széchenyi-terv.
Horn Gyulát méltatja Orbán
Kifejezetten pozitívan beszélt Horn Gyula politikusi képességeiről (sic!), igazi politikusnak nevezte a szocialisták volt miniszterelnökét, Gyurcsány Ferencet viszont „idiótának”, „bolondnak” jellemezte. Szerinte a kormányfő összekeveri a hatalmi technikákat a kommunikációval. Orbán az őszödi beszédet hozta példának, ami „emberileg akár rokonszenves is lehetne” (neki nem az), de politikailag egy ilyet nem lehet felvállalni. 
Orbán is szorongatná a népet, Szijjártó megerősít
Orbán arról is beszélt, hogy mi történik majd, ha a Fidesz kerül kormányra. Tervezett gazdaságpolitikai intézkedésekről fideszes politikusok nem nagyon szoktak beszélni, az Erős Magyarország című programfüzetben sincs sok konkrét vállalás. Orbán ezúttal is inkább mellébeszélt, de mégis sok olyan témát érintett, amelyet kínosan kerül a hivatalos fideszes kommunikáció. A pártelnök úgy tervezi, hogy 2010-től két évig "nem hagyományos kormányzás" lesz. „Sokaknak sok minden fog fájni” - mondta szó szerint, és elárulta azt is, hogy a költségvetést megbillentő nagy állami beruházásokat le fogja állíttatni. A 4-es metró és az autópálya-építések kifizetéseinek befagyasztását konkrétan is említette. Az indoklás szerint erre azért lesz szükség, mert a nem túl rózsás gazdasági helyzetben lévő országnak szabad források kellenek, ezek a beruházások pedig túl sok pénzt visznek el. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő erről utólag - hangsúlyozva, hogy az említett előadáson nem volt ott - az Indexnek azt mondta, a párt hivatalos álláspontja, hogy a nagy állami beruházások finanszírozásait felül kell vizsgálni.
Kamuszerep a KDNP-nek
Az Index úgy tudja, a jobboldali ideológiai értékek képviselőjének szerepére a KDNP kap majd megbízást. A kereszténydemokraták hasonló színjátékot játszhatnak majd, mint a Szadesz: a Zsindex szerint az sincs kizárva, hogy az önálló indulásra képtelen KDNP és a Fidesz közös választási győzelme után sem kerülne be a kormányba a fantompárt, hanem a Fidesz szociális műellenzékeként próbálnák meg kifogni a szelet a szocialisták, vagy méginkább a valódi változásokat követelő radikálisok vitorlájából.
(Index nyomán Kuruc.info)