A Fidesz egyetért Demszkyvel:ez a nyilas terrorra emlékeztet
Miután Viktor - vissztérve szélsőliberális énjéhez - a nyilasokhoz hasonlította a gárdistákat, és pofonokkal fenyegette őket, eszünkbe jutott egy, idáig az asztalfiókban lapult jegyzőkönyv, melyet a Kuruc.info munkatársa hivatalosan és személyesen szerzett meg a fővárosi önkormányzattól. Hiába, a Fidesznek annyi magyarellenes bűne van, hogy néha nem is győztük mindet feldolgozni...
2007 - a dicsőséges pozsonyi csata 1100. évfordulója alkalmából - Árpád-év volt, persze nem hivatalosan, csak úgy a nemzeti oldal berkeiben. A Jobbik ünnepélyesen Árpád-sávos zászlókat adományozott azoknak a településeknek, melyek azt elfogadták. Ennek kapcsán a magyarság fővárosáról a hírekben csak annyi volt, hogy persze megtagadta a nemzet ősi színeit. Pedig ami igazán hírértékű a történetben, s csak utánajárással, a jegyzőkönyvekből derült ki: az "ellenzék" sem támogatta a zászlóátvételt.
"A Fővárosi Közgyűlés úgy dönt, hogy visszautasítja az árpádsávos zászló átadására vonatkozó kezdeményezést, felhívja a települési önkormányzatok képviselőtestületeinek figyelmét, hogy szálljanak szembe a kezdeményezéssel" - 2007. május 31-én e határozatot hozta a Fővárosi Közgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül. Igaz, a zsideszesek nem is szavaztak, pedig a fizetésüket ezért kapják, s a hallgatás beleegyezés... Igen, Tarlósék szó nélkül hagyták Demszkynek nemcsak ezt az előterjesztését, de annak gyalázatos indoklását is. Nézzünk a főpolgármesteri beszédből néhány sort:
"Mindezekért Budapest Főváros Közgyűlésének véleményem szerint ki kell mondania, hogy nem nyugszik bele a nyilas terrorra emlékeztető zászló köztéri használatába, és visszautasít minden olyan provokációt, amely áltörténelmi magyarázatokkal, nemzeti ereklyeként próbál tiszteletet kelteni a gyilkos nyilas rémuralom szimbólumának, éppen ezáltal tagadva meg ősi történelmünk legnagyobb alakjainak nemes hagyományait. Budapest Főváros Közgyűlésének ki kell mondania, hogy a történelminek mondott, de valójában csupán a történelmi közelmúlt ordas eszméihez kötődő lobogó használói a nácizmus magyar megfelelőjeként kifejlődő hungarizmust próbálják ezzel szalonképessé tenni."
Ugyanezen az ülésnapon szavaztak egyébként a turulszoborról is, ekkor csak két, távollévő fideszesen múlt, hogy nem oldódott meg az ügy. Az egyik mulasztó maga a frakcióvezető, Tarlós István volt, akinek abban az órában fontosabb volt egy magamutogató tévészereplés, mint amiért fizetését és a választók voksait kapta. Tudni kell még, hogy normális esetben havonta 1 (egy) alkalommal van közgyűlés, ahol igazán szükséges a jelenlét. Tarlóssal a 36-30-241-10-55-ös mobilszámán lehet beszélgetni.
Horváth Zsolt - Kuruc.info

Kapcsolódó cikkünk:
Orbán a gárdistákról: kiosztok két pofont, és hazazavarom őket

Számlát is kértünk az alább olvasható jegyzőkönyvmásolatról

ELNÖK:
A 8. pótkézbesített, illetve a helyszíni 34. számú előterjesztést a főpolgármester úr jegyzi: a Jobbik Magyarországért Mozgalom zászlóajándékozási akciója.

A napirend 8./ pontja: A Jobbik Magyarországért Mozgalom zászló ajándékozási akciója.
Előadó: dr. Demszky Gábor
ELNÖK: Kíván-e szólni?
ELŐADÓ: Tisztelt Fővárosi Közgyűlés! A Jobbik Magyarországért Mozgalom levélben keresett meg engem is a 3200 magyar önkormányzat vezetői között, Budapest főpolgármestereként, abból a célból, hogy a fővárosnak Árpád-sávos zászlót adományozzon. Állításuk szerint ezzel – idézem – a magyar nép 1100 éves európai államiságára kívánnak emlékezni. A javaslattal kapcsolatban a Fővárosi Közgyűlésnek állást kell foglalnia.
Először is le kell szögezni, hogy ebben az évben semmiféle kerek évfordulója nincs a magyar államiságnak: sem a levélben hivatkozott pozsonyi csata, sem Árpád halála nem alapozta meg az államiságunkat. Ez a hajánál fogva előrángatott, álságos, kétszínű érvelés csak az Árpád-sávos zászlónak a XX. század közepe óta egyértelműen szélsőjobboldali jelképpé válását próbálja szánalmas módon leplezni.
Az Árpád-sávos zászló egy azon magyar történelmi zászlók közül, amelyek előtt az országgyűlési képviselők is leteszik esküjüket. A többi történelmi zászló nélkül azonban nem az Árpád-házi királyok idejére emlékezteti a mai magyarokat, hanem a nyilasokra, a Szálasi-korszakra, amelynek hivatalos zászlaja volt. Idézek: „Itt áll előttünk a hungarista lobogó” - hangzott el 1943-ban, a nyilasok zászlóavatási ceremóniáján. Ezek a lobogók lepték el a főváros utcáit az 1944. október 15-ei, német jóváhagyással végrehajtott nyilas puccsot követően is.
Nem véletlen az, hogy az elmúlt években is először szkinhedek és neonáci csoportok – az úgynevezett Nemzeti Arcvonal, a Vér és Becsület Egyesület – használták az Árpád-sávos zászlót. Tavaly ősz óta a demokratikus rendszer ellen nyíltan fellépő, mellesleg antiszemita listákat is közszemlére tevő Kossuth téri tüntetők is ilyen zászlókkal demonstráltak. Árpád-sávos zászlók alatt felvonuló falanksz próbálta ordibálással, kődobálással megzavarni a főváros és a budapestiek március 15-ei ünnepét. Pár hete a holokauszt áldozataira a Duna-parton fáklyás felvonuláson emlékezők hallhatták, amint ugyancsak Árpád-sávos zászlók fedezékében skandálták nyilas jelszavaikat a mai hungaristák.
Ezek után végképp nyilvánvaló, hogy ez a zászló a XXI. század elején nem tiszteletre méltó középkori uralkodóink, hanem a gyilkos nyilas párt és vezére, Szálasi rémuralmának a szimbóluma.
Tisztelt Képviselőtársaim! A döntés során a Közgyűlésnek az eddig kifejtettek mellett nemcsak azt kell figyelembe vennie, mit jelképez ma az Árpád-sávos zászló, hanem azt is, hogy mi az, amit nem jelképez. A magyar nép államiságának 1848 óta nem az Árpád-sávos zászló az évszázados jelképe, hanem a nemzeti trikolór. A kétszínű Árpád-sávos zászló pedig ez esetben csupán egy kétszínű provokációsorozat jelképe.
Az Árpád-sávos Budapest identitását sem jelképezheti: a főváros hivatalos zászlaja 1873 óta a vörös-arany-kék lobogó, amelyet a rendszerváltáskor állítottunk vissza a jogaiba.
Mindezekért Budapest Főváros Közgyűlésének véleményem szerint ki kell mondania, hogy nem nyugszik bele a nyilas terrorra emlékeztető zászló köztéri használatába, és visszautasít minden olyan provokációt, amely áltörténelmi magyarázatokkal, nemzeti ereklyeként próbál tiszteletet kelteni a gyilkos nyilas rémuralom szimbólumának, éppen ezáltal tagadva meg ősi történelmünk legnagyobb alakjainak nemes hagyományait.
Budapest Főváros Közgyűlésének ki kell mondania, hogy a történelminek mondott, de valójában csupán a történelmi közelmúlt ordas eszméihez kötődő lobogó használói a nácizmus magyar megfelelőjeként kifejlődő hungarizmust próbálják ezzel szalonképessé tenni.
Budapest Főváros Közgyűlésének ki kell mondania, hogy nem akarja és nem is fogja rehabilitálni a városunk legtragikusabb napjait, történelmének mélypontját felidéző Árpád-sávos lobogót.
Mindezért azt javaslom, hogy a Fővárosi Közgyűlés utasítsa vissza az Árpád-sávos zászló átvételét, emellett hívja fel a települési önkormányzatok képviselő-testületeinek figyelmét, hogy azok is szálljanak szembe e kétszínű, a mai Európában Magyarországot a fasiszta múlthoz való kétértelmű viszonyulással súlyosan kompromittáló kezdeményezéssel.
ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Kinek van kérdése az előterjesztőhöz? (Nincs ilyen jelzés.) A vitában ki kér szót? (Nincs jelentkező.) Senki. A vitát lezárom. Alternatív javaslatokat tartalmaz az előterjesztés. Kérek csengetést. Az alternatív javaslatok egymást kioltják, tehát az A- és B-verziót az előterjesztői sorrendben fogom feltenni szavazásra. Először az A-verzióról fogunk szavazni, méghozzá az egyszerű szótöbbség szabályai szerint. A terembe késve beérkező képviselőtársaim kedvéért ezt megismétlem: először az A-verzióról fogunk szavazni tehát, egyszerű szótöbbséggel. Kérem a gépet indítani! Most szavazunk az A-alternatíváról. (Szavazás.)
790/2007.(V.31.) Főv.Kgy.h.
A Fővárosi Közgyűlés úgy dönt, hogy visszautasítja az árpádsávos zászló átadására vonatkozó kezdeményezést, felhívja a települési önkormányzatok képviselőtestületeinek figyelmét, hogy szálljanak szembe a kezdeményezéssel.
Határidő: azonnal
Felelős: dr. Demszky Gábor
(36 igen, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás)
Dr. Steiner Pál bekiabálása: Gratulálok!
ELNÖK:  Képviselőtársaim! A 9., a meghívó szerint 10., ugyancsak a főpolgármester úr indítványa: a kiemelt fejlesztések irodájának létrehozása.
(...)