Hat év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság az exével való korábbi esete miatt azt a "Gy." (azaz Gyöngyösi) Attilát, aki tavaly februárban bosszúból kinyomta 22 éves volt barátnőjének, Gabriellának mindkét szemét.
Zoom
Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében és társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt elítélt férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A társait felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.
"Gy." Attila másik ügyét, amelyben puszta kézzel nyomta ki a volt párja szemét, később tárgyalják majd. Ebben tényleges életfogytiglant kért rá az ügyészség.
Zoom
De nézzük, hogy miért is kapta ezt a hat évet Gy. Attila. Az ítélet szerint 2020 júliusában "érzelmi kapcsolat alakult ki" közte és a későbbi áldozata között. Három évvel ezelőtt találkozót beszélt meg a lánnyal a kemecsei lakóhelyén, a korábbi tartozásai rendezése miatt.
"Gy." Attila két ismerősével, az ügy két másik vádlottjával érkezett a találkozóra. Itt beszélgetni kezdett Gabriellával, majd megállapodtak abban, hogy Nyíregyházára utaznak együtt. A lány azonban Nyíregyházán jelezte, hogy mégis szeretne inkább hazamenni, de a férfi ezt nem engedte meg neki. Az autóban befogta a száját, és közölte vele, hogy nem mehet sehova.
Amikor a lány megpróbált az autóból kiszállni, Gyöngyösi lenyomta az ülésre, ezt látta két cinkostársa is. Két nappal később az egyik vádlott társával és Gabriellával Berettyóújfaluba ment, ahol a nőnek sikerült megszöknie és segítséget kérnie egy boltban.
Ezt megelőzően "Gy." Attila 2020. december 13. és 14. napjain is megverte és megrugdosta a lányt, aki telefonon hívta a nagybátyját, hogy vigye el a férfitől. Amikor rokonai az esti órákban érte mentek, a lány beszállt hozzájuk az autóba, azonban a férfi kinyitotta a kocsi ajtaját, majd kirángatta őt az autóból, földre lökte és megrugdosta. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, a vádlottak és a védőik is fellebbeztek.
Zoom
Gyöngyösi Attilának egy másik eljárásban tárgyalják majd azt a tavaly februári ügyét, amelyben megvakította Gabriellát. Ekkor kihívta beszélgetni a lányt az udvarra, de "vitába keveredtek". A férfi megragadta a nőt, és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol "ölési szándékkal fojtogatni kezdte".
A nő próbált védekezni, kiabált, és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor Gyöngyösi nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a lány elvesztette az eszméletét. Úgy gondolta, hogy az áldozata meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.
A nő korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, láttukra a férfi elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták. A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette. Az ügyészség tényleges életfogytiglant kért ebben az ügyben a többszörös erőszakos visszaeső cigányra.
Zoom
Korábban írtuk: