A német Bild is írt a budapesti támadásokról. A német lap információi szerint a támadók közül öten németek: Clara W. (22), Anna M. (26), Emilie D. (20), Moritz S. (20), Tobias E. (29), egy pedig olasz: Ilaria S. (38). A németek eredetileg Szászországból, Thüringiából, Észak-Rajna-Vesztfáliából, Schleswig-Holsteinből és Alsó-Szászországból származnak. Közülük tartóztatták le Tobias E.-t, Anna M.-et, Ilaria S.-t és a 42 éves "magyar" nőt.
A német lap "természetesen" még nácizik egy sort, valamint felveti, hogy kapcsolat lehet a budapesti és az erfurti antifa támadások között, mely utóbbi 2023. január 12.-én történt, s két német hazafit vertek meg brutálisan a szélsőbaloldaliak.
Az erfurti támadásról: 2023. január 12-én a reggeli órákban támadás ért Erfurt városában két német hazafit. A 24 és 34 éves nacionalistákat baltával, viperával és paprikaspray-vel bántalmazták. A támadók itt is a fejet, tarkót célozták. Sérüléseik súlyosak, egyikük koponyatörést szenvedett, műteni kellett.
A Bild információi szerint az egyik áldozat, a 24 éves Florian R. az erfurti Neue Stränke Partei (NSP) tagja. A nyomozók szerint "a támadók hosszan és aprólékosan kitervelték a támadást, semmit nem bíztak a véletlenre."
Zoom
Ő az egyik erfurti áldozatuk
Egy szemtanú véletlenül mobiljával felvette a támadást, ahogy a földön lévőket ütik-verik, valamint azt kiabálják: "Szar nácik!"
A rendőrség kiadta a felvételek alapján készült fantomképeket. Itt jegyezném meg, hogy az egyik támadó nagy hasonlóságot mutat a budapesti antifa tüntetés egyik résztvevőjével:
Zoom
Érdekes egyezést mutat a támadás a Lina Engel-üggyel, mellyel a Nacionalista Zóna foglalkozott részletesen. A történetből, valamint a fenti esetekből is látszik, hogy kitervelten, szisztematikusan hajtják végre aljas bűncselekményeiket kalapáccsal, viperával. A cél nem feltétlenül a hazafiak megölése (bár azt sem bánják), hanem nyomorékká, fogyatékossá tétele, hogy élethosszig tartó szenvedést okozzanak áldozataiknak és családjaiknak.
(Olvasónktól)
Korábban írtuk: