A Magyar Jelennek sikerült megszólaltatnia az antifatámadás áldozatait, akik súlyosan megsérültek, és még nem tudni, hogy szenvedtek-e maradandó károsodást.
Zoom
A Magyar Jelen információ alapján külföldi, vélhetően görög antifasiszták támadtak rá egy magyar párra péntek este Budapest V. kerületében, nem messze az otthonuktól. Az akció során mind a nőt, mind a férfit
brutálisan megverték, a nőt többször késsel combon szúrták.
Az áldozatok súlyosan megsérültek, kórházi ellátást kaptak, állapotuk stabil. A párral, melynek mindkét tagja kérte neve elhallgatását, telefonon tudtak beszélni.
“Dagadtra verték az arcom, elrepedt az arccsontom, szívószállal eszem a levest. Egyelőre nem tudnak megműteni, mert előbb le kell mennie a duzzanatnak. A koponyám hátul betört, mert hátulról támadtak”
– mesélte a Magyar Jelennek a férfi, aki péntek este barátnőjével tartott haza Budapesten az Arany János utcában. Otthonuktól néhány percnyi távolságra 4-9 fő hátulról támadt rájuk viperákkal, botokkal és késekkel. A férfit eszméletlenre verték, a nőt kétszer combon szúrták.
“Még a földön fekve is rugdostak mindkettőnket. Tiszta vér volt minden”
– ezt már a női áldozat mondta a lapnak, hozzátéve, a támadók antifasiszták voltak.
A pár barátja, miután bement a kórházba látogatóba, az épület előtt szívinfarktust kapott – vélhetően a megrázó látvány hatására.
“Nem voltam kihallgatható állapotban a kórházban, annyit mondhatok. A barátomnak az a szerencséje, hogy a kórház bejáratánál beszélgetett még a rendőrökkel, így amikor összeesett, megtartották és egyből visszavitték az épületbe. Húsz percig próbálták újraéleszteni, mire sikerült stabilizálni az állapotát, de kómába került”
– húzta alá az összevert férfi.
A pár hozzátette, a rendőrök végig korrektek voltak, nem hagyták magukra őket a kórházban sem, benntartózkodásuk alatt végig vigyáztak rájuk, és már otthon is meglátogatták őket. Mivel a támadás az V. kerületben történt, jó eséllyel rögzítették azt térfigyelő kamerák is, de a rendőrségnél már két tanú is jelentkezett. Annyi biztos, hogy az elkövetők a Deák tér felé menekültek el a támadás után.
Politikai véleményük miatt támadhatta meg őket az Antifa
Egyes feltételezések szerint (amit az áldozatok is osztanak) a támadók ruházat alapján nézhették ki maguknak a nemzeti érzelmű párt, de bővebb információval valószínűleg a rendőrség fog szolgálni hétfői sajtótájékoztatóján, melyet azután jelentettek be, hogy négy internacionalista hulladékot előállítottak, akik az előző napokban támadtak jobboldaliakra a főváros utcáin.
Zoom
A Magyar Jelen információi szerint a vörös karikás nőszemély a rendőrök által befogott támadók magyar(?) tagja
A police.hu közlése szerint a BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe - emlékeztet a Magyar Jelen.
Frissítés: Toroczkai: mit tesz a pintéri belügy a magyarországi antifaterror ellen?
Brutális támadásokat követett el Magyarországon a nemzetközi Antifa szervezet. Többnyire külföldi (német, osztrák, görög) antifák magyarországi segítőikkel szabályosan vadásztak a nemzeti érzelmű magyarokra. Követeljük, hogy minősítsék terrorszervezetnek a kurd terroristákkal is együttműködő Antifát, és külföldi tagjait ne engedjék be Magyarországra! - írja rendkívüli videójának bevezetőjében Toroczkai László Mi Hazánk-elnök.
2. frissítés: Megszólaltak az antifaterror áldozatai
Öt-hat embert is agyba-főbe vertek magyar és külföldi antifasiszták a hétvégén Budapesten. A szélsőbalos csoportosulás a Mérce, valamint a Jámbor Andráshoz köthető Szikra Antifa Mozgalom szervezésében gyűlhetett össze - írja a Pesti Srácok. A lapnak az antifák három áldozata is nyilatkozott, akiket viperákkal és boxerekkel vertek véresre. Mindegyikük arról számolt be, hogy követték, követhették őket, és hátulról, minden előzmény nélkül támadt a hat-nyolc fős csoport. Egyikük még csak részt sem vett a kitörés napi rendezvényeken, csak terepnadrágban és bakancsban volt. Munkába tartott, amikor nekiestek.
Folyt a vér - nyolcan támadtak egyre
T. Zoltán, az egyik gazdagréti trafik dolgozója volt az antifák egyik áldozata. Több videó is felkerült a világhálóra arról, ahogy váratlanul, hátulról ugrik rá egy nagyobb csoport a fiatal férfira, majd egy szó nélkül perceken át ütik-rúgják, többen egyszerre. Zoltán súlyos sérüléseket szenvedett. A János Kórházban több mint 20 öltéssel varrták össze a fejét. Most vidéken, a szüleinél lábadozik.
A nyomozók által mutatott felvételek alapján raktuk össze, hogy már a Széll Kálmán tértől követhettek, és felszálltak utánam a 139-es buszra. Én a buszon nem is láttam őket, mert háttal ültek nekem. A Gazdagréti téren szálltam le és először a postára mentem, utána indultam volna munkába. Ott dolgozom a tér közelében, egy dohányboltban – mesélte Zoltán. Lényeges momentum, hogy a fiatal férfi tehát nem a Becsület Napja résztvevője, és nem is vett részt a Kitörés Túrán sem. Utcai járó-kelő, akinek az volt a bűne, hogy terep színű nadrágot és bakancsot viselt.
A postára befelé menet megszólított egy fiatal lány. Illedelmesen megkérdezte, hogy megyek-e a Kitörés Túrára. Mondtam neki, hogy nem megyek, mert dolgozom vasárnap is egész nap, de ismerőseim közül vannak, akik mennek. Még azt is hozzátettem, hogy eddig egyszer sem jutottam el a túrára. A postán befizettem a csekkjeimet, és pár perc múlva, miután kijöttem, öt-hat lépés után már éreztem a tarkómon az ütést
- folytatta.
A verésből sok mindenre nem emlékszik. Azt is a rendőrségen látott köztéri kamerafelvételek alapján tudja, hogy támadói nyolcan voltak. Egyetlen szó nélkül ütötték viperákkal és boxerekkel, rúgták, még a földön fekve is. Egy nő, még mielőtt vérben fekve otthagyták volna, paprika spray-vel is lefújta.
Zoltán állítja, a nő, aki megszólította, biztosan magyar volt, de úgy véli, támadói között külföldiek is lehettek. A támadást többen végignézték, anélkül, hogy közbeavatkoztak volna. A bántalmazott férfi kollégájától tudja, hogy az egyik vevő is úgy ment be a trafikba, ahol dolgozik, hogy ”a munkatársadat éppen verik az utcán”. Az ominózus videón látni, hogy egyedül egy idős, bottal járó asszony megy oda és próbál segíteni Zoltánnak, akit éppen nyolcan vernek egyszerre.
Később mentők érkeztek a helyszínre. Zoltánt a János Kórház traumatológiájára vitték. Fejét összevarrták, 20-25 öltéssel. Testszerte zúzódásai vannak, amelyektől – azt mondja – a levegővétel is fájdalmas. Ahogy fogalmazott, “az egyik viperaütést a bordámmal hárítottam”. A lábára is többet kapott, így azok járásnál is sajognak. Így ment haza végül az ellátását követően villamossal.
Dudog László, a nemzeti rock egyik ismert alakja és élettársa is az antifák áldozatául esett, őket a kitörés napi megemlékezésről követték, és szintén hátulról estek nekik viperákkal és boxerekkel. A nő arcát valamivel le is öntötték.
A XI. kerületben vettünk részt a megemlékezésen, aztán az éjszakai járattal indultunk haza: a hetessel az Astoriáig, onnan siettünk a 3-as metrópótlóra. Az Arany János utcai megállónál szálltunk le – akkor már követhettek minket. Az utolsó, amire emlékszem, hogy a Vadász utca sarkához érünk, körülbelül 5 percnyire lehettünk hazulról, amikor hátulról leütnek – kezdte Dudog László.
Zoom
Dudog László fejét gyakorlatilag szétverték az antifák
A férfi jól ismert a nemzeti körökben, több nemzeti rockzenekarban is zenél. Ábrázatát most mégsem könnyű felismerni, úgy helybenhagyták. Feje bekötözve, arca eldeformálódva, szemein és feldagadt száján nagy lila foltok éktelenkednek. A száját beszédre is nehezen nyitja.
Párja vette át a szót, akit nagyjából Lászlóval egy időben értek az ütések.
Én sem sok mindenre emlékszem. Először azt mondtam a rendőröknek, hogy négynél többen lehettek. Most a kihallgatások után, és hogy láttam felvételeket, már azt mondom, hogy olyan nyolcan lehettek. Ütöttek, rúgtak és hogy a földre vigyenek valamit a szemembe, majd a számba fújtak. Ez nem sima paprika spray volt, inkább könnygázhoz hasonló vegyület. A bal arcomra rá is öntöttek valamit, aztán összeestem – mesélte a lapnak a nő. Azt, hogy meg is szúrták, csak később, a kórházi ellátás során vették észre. Két szúrt sebet is elláttak a lábán.
Dudog Lászlóék megverésének két szemtanúja is volt, akik közbe ugyan nem léptek, de adataikat megadták, hogyha kell, tanúskodnak. Később, már a kórházban kis híján tragédia is történt. László egyik barátja, Péter bement utánuk a kórházba, hogy lássa, jól vannak-e. Az volt a szerencséje, hogy ott érte a rosszullét. Hányingerre, mellkasszorításra panaszkodott, majd összecsuklott. Nem sokkal később újra kellett éleszteni. Szívinfarktusa volt. 20 percen át küzdöttek életéért. Közben Péter fia és egy tizenéves fiú, akik vele voltak, a folyosón zokogtak.
A PestiSrácok.hu megtudta, hogy az antifa csoportnak nem csak magyar áldozatai vannak. Egy német fiatal férfit és barátnőjét egészen a szállásukig követték. A bejárati ajtót nyitották, amikor hátulról rájuk támadtak. Összeverték mindkettőjüket. A fiú súlyos fejsérüléseket szenvedett, amiket össze is kellett varrni.
Zoom
A német fiú feje az ellátást követően - olvasói fotó
“Ez egy szervezett csoport volt”
Egy Kitörés Túrán résztvevő olvasó azt mondta, csak ő személy szerint hat bántalmazásról tud. Ezek közül több esetben a megemlékezésről hazaindulókat követték antifa csoportok, és támadtak rájuk váratlanul az utcán, illetve egy kilenc-tíz fős társaság valahogy a túrázók közé is bejutott.
A korábbi években is megjelentek az antifa ellentüntetők, de az más volt. Ami egyértelműen látszott most, hogy komolyan szervezett, megszervezett a csoport, amelyben több külföldi is volt. Nem csak németek, ahogy az néhány sajtóhírben megjelent, hanem görögök is. Róluk tudható, hogy amolyan zsoldos felforgatóként, pénzért, bárhová elmennek balhét generálni – mondta a lap informátora.
A rendőrség vasárnap közölte, hogy négy embert vettek őrizetbe, köztük három külföldit, akiket a hétvégi budapesti támadásokkal gyanúsítanak. A fiatalokból álló társaság az elmúlt napokban látszólag előzmény nélkül támadt emberekre Budapest utcáin.
A BRFK Nyomozó Főosztályán a magyarországi nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe. Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.
2. frissítés: Novák Előd: Soha többé ne lássunk antifákat Magyarországon!
Novák Előd Mi Hazánk-alelnök írja Fb-oldalán:
8 napon belül gyógyulónak minősítették a gazdagréti antifa terrortámadás áldozatának sérülését, noha 12 nap után lesz csak varratszedése: 20-25 öltéssel varrták össze 5 sebét, melyet viperával, boxerrel és rúgásokkal okoztak T. Zoltán hagyományőrző bajtársunknak, akivel otthoni lábadozása során tudtam beszélni.
Lengőborda-sérülése miatt légzési nehézségei is vannak, szeme is bevérzett a kétszeresen is illegális gázspré miatt (egyrészt közterületen minden mennyiségben tiltott paprikaspré volt, másrészt a gázspré űrtartalma az engedélyezett sokszorosa volt). A térfigyelő kamerák utólagos elemzéséből kiderült, hogy Zolit a Széll Kálmán téren szemelték ki maguknak az antifák terepszínű nadrágja és tarsolya miatt, a buszon észrevétlenül követték, majd gazdagréti postánál egy nő leszólította, hogy megy-e a kitörés túrára. Zoli azt válaszolta, hogy hétvégén is dolgoznia kell, ezért nem tud - de pár perc múlva így is durván bántalmazták.
Most betegállományban van, de biztosítottam, hogy újbudai közösségünk a bevételcsökkenését kifizeti neki, hiszen sokan szeretnénk szolidaritásunkat kifejezni régi barátunk felé, aki reméli, hogy a rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján már nem 8 napon belül gyógyuló sérülésről fognak beszélni, ahogy eddig neki mondták.
Soha többé ne lássunk antifákat Magyarországon! Hogyan lehet, hogy ilyen nyíltan szervezhették az erőszakos támadást egy héttel korábban is, a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok semmittevése mellett? Írásbeli kérdéssel fordulok a kormányhoz, ha már az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának üléseire még tanácskozási joggal sem engedik be a Mi Hazánkat a kormánypártok.