Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.
A vádirat szerint 2021. november 12-én, egy tatabányai benzinkút boltjában az egyik férfi rászólt két másikra, hogy ne hangoskodjanak. Ez a két férfi odament a rájuk szóló férfihoz, akit kihívtak az üzleten kívülre, így a három férfi kiment a boltból. Ott az egyik bolti hangoskodó férfi levette magáról a kabátját, és azt mondta ellenfelének, hogy "akkor gyere". A megszólított férfi azonban visszament az üzletbe, ahol az őt követő két férfi elé állt, és felszólította őket az üzlet elhagyására. Ezt sérelmezve az egyik férfi ököllel orron ütötte őt, akinek emiatt az orra eltörött és vérezni kezdett.
Ezután a megütött férfi, "úgy, hogy erre már nem volt szükség", az előtte őt megütő férfi fejét és arcát háromszor ököllel megütötte. Emiatt ennek a férfinak a fején duzzanata keletkezett, a cselekmény alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.
Ezt követően a két férfi között dulakodás alakult ki, amibe becsatlakozott a harmadik elkövető is, aki társa ellenfelét megpróbálta többször megütni. A két férfi ütlegelése közben a harmadik férfi az üveg áruvédelmi kapunak nekiesett, ami ennek következtében összetörött.
Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a két hangoskodó, büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a harmadik, büntetlen férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje - közölték honlapjukon.