Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök: a két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket - közölte honlapján a rendőrség.

A hétvégi belvárosi akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság civil ruhás nyomozói 2023. március 24-én éjszaka figyeltek fel két gyanús alakra, akik úgy tűnt, éppen kábítószert adtak el két külföldinek. Igazoltatták őket, és az átadott növényi törmelék gyorstesztje során kiderült, hogy nem illegális anyagról volt szó: a dílerek a közeli boltban vásárolt rozmaringot csomagolták át, és adták el marihuánaként.
Mi több: egyiküknél kis tasakokba porciózva körülbelül 4 gramm fehér port is találtak, az előzetes adatok szerint az köhögéscsillapító volt, amit kokainként próbálhattak értékesíteni.
A becsapott amerikai turistákat tanúként hallgatták ki a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon. Az eladókat, a 26 éves B. Istvánt és a 29 éves L. Zoltánt üzletszerűen elkövetett csalás vétséggel gyanúsították meg. Érdemi vallomást nem tettek, de egyikük beismerte a bűncselekmény elkövetését. A lefoglalt anyagokat további szakértői vizsgálat alá vetik.