Túl későn tették meg a feljelentést, ezért meg kellett szüntetni a jobbikos zaklatási ügyben indult nyomozást, értesült a Magyar Nemzet.
Mint ismert, Szilágyi György volt Jobbik-alelnök élettársa, V. Anita azt állította, hogy egy 2021 decemberi jobbikos rendezvényen meg akarták erőszakolni.
A feljelentés szerint felcsalták egy szobába, rázárták az ajtót, és egy jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. Végül Gyüre Csaba volt jobbikos képviselő sietett segítségére, miután meghallotta a segélykiáltásait és mentette ki szorult helyzetéből. Az erőszakkal hírbe hozott politikus, Földi István tagadta az őt ért vádakat.
Ítélet végül nem lesz az ügyben, mert az eljárást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőrség az eljárást megszüntette.
Mint írták, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a sértett feljelentése alapján nyomozást rendelt el 2022. május 3-án személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt. A nyomozás során több tanúk hallgattak ki, okiratokat szereztek be, de gyanúsítotti kihallgatás nem történt.
Hozzátették,
a nyomozó hatóság a szexuális erőszak bűntette miatti nyomozást azért szüntette meg, mert a sértett a magánindítványát késve terjesztette elő. A szexuális erőszak bűntette a jelen ügyben ugyanis magánindítványra büntethető, ami azt jelenti, hogy a sértettnek kell nyilatkoznia arról, hogy kívánja-e az elkövető büntetőjogi felelősségre vonását. A magánindítványt attól a naptól számított egy hónapon belül kell előterjeszteni, amelyen a sértett a bűncselekményről tudomást szerzett. A jelen ügyben a sértett ezt a határidőt elmulasztotta, hiszen közel öt hónap elteltével tette meg a feljelentését, így a magánindítvány elkésett.
A határozatot a nyomozó hatóság a sértett jogi képviselőjével közölte, a sértett pedig nyolc napon belül panasszal élhet a határozat ellen. Az esetleges panaszt az ügyészség bírálja el.
(MN - 24)