Embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás három magyar és két kínai állampolgár ellen - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a Police.hu oldalon pénteken.
Zoom
Azt írták, a napokban elfogott gyanúsítottak tavaly október óta folyamatosan adtak el kínaiaknak hamis személyi igazolványokat, útleveleket és vezetői engedélyeket, emellett az emberek szállításában is rendszeresen részt vettek.
A nagyrészt az Európai Unió területére vízummentes belépésre jogosító okmányokért alkalmanként több tízezer eurót kértek.
A gyanúsítottak tevékenysége nem merült ki abban, hogy brit, szlovén, görög és portugál okmányokkal üzleteltek, emellett a kínai embereket rendszeresen ők szállították a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre.
A hét helyszínen egy időben tartott kutatás során a rendőrök csaknem százmillió forint összegű készpénzt - angol fontot, eurót, norvég koronát, cseh koronát és kínai jüant -, valamint nagy értékű autókat és hamis okmányokat foglaltak le.
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai bűnügyi őrizetbe vették az öt embert, és kezdeményezték a letartóztatásukat.
(MTI)