Két ütemben 22 üresen álló lakás bérlőkijelölési jogát veszi át a Honvédelmi Minisztériumtól térítésmentesen Nagykanizsa önkormányzata - tájékoztatta a város közgyűlésében többséget betöltő Éljen VárosuNk! Egyesület frakciója (ÉVE) kedden az MTI-t.
Bodó László tanácsnok közlése szerint a Magyar Honvédség átszervezése után az 1990-es években megszűntek Nagykanizsán a katonai alakulatok. A hivatásos állomány elköltözött, így számos szolgálati lakás maradt üresen.
A múlt év őszén, a Kanizsa Médiaház leromlott állapotú ingatlana helyetti keresés során derült ki, hogy a városi televízió és újság szomszédságában álló üres lakás egyike azoknak az önkormányzati lakásoknak, amelyek bérlőit a honvédség volt jogosult kijelölni.
Az ÉVE által folytatott egyeztetések során a Honvédelmi Minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy 22 lakás bérlőkijelölési jogát kaphatja vissza Nagykanizsa. A lakások zöme a keleti városrészben található, egy-, két-, illetve két és fél szobás ingatlanok.
A Honvédelmi Minisztérium, illetve Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) által aláírt megállapodás értelmében a város két ütemben, 2024 végéig veszi át a 22 üres lakás bérlőkijelölési jogát. A jogszabályokra tekintettel az önkormányzat nem idegeníti el a térítésmentesen átvett ingatlanokat, azokat tartós bérletbe kívánja adni, és egyben megoldódik a Kanizsa Médiaház elhelyezése is - jelezte az önkormányzati tanácsnok.
(MTI)