Többtucatnyian lettek rosszul néhány napja az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, miután valamilyen anyag a levegőbe került, és belélegezték – értesült a Szabad Európa.
Zoom
Iváncsa az akkumulátorgyárral
A lap úgy tudja, az esemény hétfőn az épülő iváncsai akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt. Információik szerint az anyagot belélegzők hánytak és hasmenésük volt, többeknek kiütésük lett.
Az érintettek egy forrás szerint védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően lettek rosszul.
A gyár vezetői orvosi kivizsgálásra küldték az érintetteket, de szigorú hírzárlatot rendeltek el. Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta, ők is tájékozódnak az ügyben, egyelőre annyi információjuk van, hogy valami rendellenesség biztosan történt.
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy hétfőn ők is a helyszínen jártak. Mint írták, az említett ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást. A folyamatban lévő büntetőeljárásról – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.
(24)