Interjút adott az ATV Heti Napló című műsorának Borkai Zsolt, a 2019 őszén a szexbotrányába – újraválasztása ellenére – belebukó egykori győri fideszes polgármester. Az interjút vasárnap este adják le, de a csatorna vezérigazgatójának, Németh S. Szilárdnak az érdekeltségében álló Naphire.hu már pénteken részleteket közölt a beszélgetésből – írja a 24.
Az interjúban Borkai arról beszél:
Erős az indíttatásom, hogy megmérettessem magam a polgármesteri székért.
„Tehát elindul?” – kérdezett vissza Sváby András. „El” – válaszolta. Arra a kérdésre, hogy milyen színekben indulna el, Borkai Zsolt azt válaszolta, függetlenként.
Zoom
Mindig Győr érdeke lebeg a családapa szemei előtt
Az interjúban Borkai beszél arról is, hogy semmilyen kapcsolata nincs egykori pártjával. Egy ideig kereste korábbi párttársait, de miután nem érte el őket, már nem. Nem Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes polgármester ellen, hanem Győrért akar indulni a polgármester-választáson – tette hozzá.
Borkait nemrég megválasztották a Győri Atlétikai Club elnökének, ezt követően egy interjúban a korábbi polgármester azt mondta:
Az ellenzék 2019-ben politikai szempontból zseniálisan kihasználta a jachtos kalandot ellenem. Hibáztam, ők meg ügyesek voltak. A Fidesz meg szerintem nem jól kezelte ezt az ügyet, közellenség lettem, még Budapest elbukását is az én nyakamba varrták.
Frissítés: A dzsúdós ember nem tart a jachtostól, de Orbán mondja meg, mi lesz
“Dzsúdós ember vagyok, nem azt nézem, hogy ki az ellenfelem, az győz, aki a legjobb” – reagált a hvg.hu kérdésére a 7 danos dzsúdós, senior magyar bajnok győri polgármester, Dézsi Csaba András arra, hogy a 2024-es önkormányzati választáson elődje, Borkai Zsolt is elindul a polgármesterségért.
Dézsi Csaba András megjegyezte: szívesen folytatná a városvezetői munkát, örömmel megméretné magát újra a választáson, de ez nem csak az ő döntése, hiszen “majd miniszterelnök úr jelenti be, hogy ki lesz Győrben a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje”, de egyelőre erről még nem egyeztettek.
A polgármester elmondta azt is: az emberek a választáson szerinte a teljesítményt, az eredményeket nézik, majd a magának (is) tulajdoníthatókból fel is sorolt párat: “erkölcsi válságban vettem át a város vezetését, azóta a Covid, az energiaválság és a háború hatásait átvészeltük, és a vezetésem alatt Győr lett a legélhetőbb város Magyarországon.”
2019-ben gyengítette a botrány az abszolút esélyes Borkait
Azért függetlenként indul Borkai, mert a Fideszből két nappal újraválasztása után, 2019. október 15-én kilépett, és függetlenként folytatta zsinórban negyedik győri polgármesteri ciklusát – ez mondjuk rövidre sikerült, mert már a városi közgyűlés november 7-i ülésén lemondott posztjáról.
Míg Borkai 2019 októberében alig 0,5 százalékos előnnyel, mindössze 646 szavazattal győzte le az ellenzéki összefogás jelöltjét, addig a lemondása nyomán 2020 januárjában megtartott időközi polgármester-választáson a Fidesz–KDNP új jelöltje, Dézsi Csaba András már 17 százalékos előnnyel, 7286 szavazat különbséggel tudott győzni.