A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezésére hat európai párt képviselője találkozott Budapesten a Parlamentben, hogy aláírják a nyugati politika kulcskérdéseiről szóló közös barátsági és egységnyilatkozatot. A 2024. júniusi európai parlamenti választások kampányának kezdete előtt ez a diszkrét esemény egy új európai szövetség kiindulópontja lehet, amely egy esetleges új európai parlamenti frakció létrehozásához vezethet - írják a nemzeti párt YouTube-csatornáján. (Magát a nyilatkozatot 41:17-től olvassák fel.)
Alább olvasható a nyilatkozat teljes szövege:
Mi, a Nemzetek Európája budapesti találkozójának küldöttei szilárdan elkötelezettek vagyunk a demokrácia, a szabadság, a nemzeti és egyéni szuverenitás alapvető európai és emberi értékei mellett.
Kijelentjük:
  1. Támogatjuk a szuverén, független európai nemzetek közötti szabad együttműködést a közjó érdekében, és ellenezzük a nemzetek feletti, bürokratikus és ellenőrizhetetlen globális kormányzást. Támogatjuk a független nemzeti külpolitikát, és ellenezzük a blokkpolitikát.
  2. Támogatjuk a tisztességes kereskedelemre épülő nyitott gazdaságokat, és határozottan ellenezzük az iparszerűen és bűnszervezeti szinten szervezett tömeges bevándorlást, amelyet társadalmaink nem tudnak tovább eltűrni, és amely a határok nélküli Európa politikájának elkerülhetetlen következménye. Mind a legális, mind az illegális bevándorlást meg kell állítani.
  3. Támogatjuk a hagyományos családi berendezkedést és a gyermekek védelmét, és ellenezzük a woke-izmust és az LMBTQIA+ ún. értékeket, amelyek rombolóan hatnak a nemzeti kohézióra és a józan észre.
  4. Elutasítjuk a globális vállalatok és pénzemberek által finanszírozott világszervezetek által megfogalmazott ideológiát, amely az embereket megfosztaná a szabadságuktól, és amely, egyfajta főpróbaként, a Covidra hivatkozva korlátozta az emberek szabadságjogait, miközben elképesztő pénzzel gazdagította a globális nagy cégeket, pénzembereket.
  5. Támogatjuk a nemzeti demokráciát, és ellenezzük a globális kormányzás olyan burjánzó intézményeit, mint az EU, a WHO és az ENSZ az úgynevezett „fenntartható fejlődési céljaival”;, amelyek valójában nem más, mint egy program, amely a világkormányzást szolgálja.
  6. Támogatjuk a magántulajdon védelmét (minden szabadságjog alapkövét, amelyet jelenleg a magas adókkal és az önkényes kisajátításokkal – többek között a termőföldek esetében is – semmibe vesznek), és ellenezzük a mai, pénzalapú posztindusztriális virtuális gazdaságot, amelyet a felelősségre nem vonható központi bankok irányítanak. Támogatjuk a egészséges pénzt, és ellenezzük az inflációt (amely kifosztja a szegényeket, hogy kifizesse a gazdagokat) és a központi ellenőrzés minden formáját, különösen a központi banki digitális valutákat (CBDC).
  7. Támogatjuk a szólásszabadságot, és ellenezzük a cenzúra és a tabuk egyre növekvő kényszerét, amelyek ellehetetlenítik a vitákat, gyermeteggé teszik az értelmünket, és megakadályozzák, hogy az igazság nyomára bukkanjunk.
  8. Meg akarjuk erősíteni a transznacionális együttműködésünket, bármilyen formában, hogy népszerűsítsük ezeket az értékeket.
(Ford.: Orosz Patrik, a Mi Hazánk Ifjainak alelnöke)