Egy jászárokszállási nő gyalog közlekedett 2023. szeptember 24-én 20 óra 10 perc körül, amikor egy ismeretlen követni kezdte kerékpárral. A férfi elhaladt a nő mellett, megállt, eldöntötte a biciklit, és úgy tett, mint aki a cipőfűzőjét köti. Mikor a gyalogos a férfi mellé ért, az minden előzetes ok nélkül háromszor arcul csapta, majd dulakodást követően kitépte a sértett kezében lévő szatyrot, és elhajtott.
Zoom
A táskában kutyakonzerv és mobiltelefon volt. A bántalmazás következtében az asszony – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A tettes 10 perccel korábban egy kerékpározó férfit ütött meg Jászárokszálláson, mindketten elestek a biciklijükkel. A tettes a földön fekvő férfitól pénzt követelt, majd összeszedte a nadrágzsebéből kiesett 3500 forintot, és távozott. A bántalmazott könnyű sérülést szenvedett.
A rendőrök elfogták és előállították a 18 éves "fiatalt", akit kétrendbeli rablás és súlyos testi sértés bűntett miatt hallgattak ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett, és a jogtalanul megszerzett tárgyak is előkerültek.
A nyomozó hatóság őrizetbe vette az ifjú bűnelkövetőt, és kezdeményezi letartóztatását - közölték honlapjukon.