Egy gyáli nő telefonált a segélyhívóra, miután 2023. szeptember 20-án délután valaki elvitte az utcán leparkolt négymilliós járművét. Nem sokkal később a fővárosi rendőrök jelezték, egy józservárosi helyszínen megtalálták az azóta körözött kocsit, a sofőr elmenekült.
A tettes azonosítása és elfogása nem sokat váratott magára, G. Krisztiánt a lopást követő 2. órában már bilincselve vitték a Dabasi Rendőrkapitányságra.
Zoom
Egy hernádi autókereskedésbe 2023. szeptember 20-án éjszaka tört be akkor még ismeretlen tettes, az ott talált indítókulcsokkal két, összesen 11,5 millió forint értékű járművet is ellopott. A rendőrök még pirkadat előtt elfogták L. Oszkárt, és lefoglalták a kocsikat.
Zoom
Az azóta letartóztatott G. Krisztián, valamint L. Oszkár ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság.
Lánc, laptop, telefonok, piperetáska
A Nyírbátori Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást L. J. 32 éves és G. J. 31 éves nyírmihálydi, valamint M. L. 26 éves nyírgelsei lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a háromfős társaság 2023. szeptember 19-én délután M. L. autójával Nyírbogátra utazott, ahol L. J. és élettársa, G. J. bementek az egyik lakóházba, és értékek után kutattak.
A hazatérő tulajdonos meglátta, hogy a ház hátsó bejárati ajtaja nyitva van, ezért óvatosságból nem lépett be, csupán bekiabált a teraszról. Ennek hatására kijött az épületből L. J. és G. J., a férfi a teraszon álló nőt félrelökte, megszorította a csuklóját, és a ház falához nyomta, miközben kitépte nyakában az aranyozott láncot.
Zoom
A sértett segítségért kiabált, miközben támadói az utcára menekültek. Követte őket, és G. J. kezében meglátta az otthonából származó laptopot és piperetáskát, valamint nadrágja hátsó zsebében két mobiltelefonját. A laptopot és a piperetáskát sikerült visszaszereznie, de a nyakláncát és a két telefont az elkövetők magukkal vitték. A sofőrjük, M. L. az autójában várta őket a közelben, így sikerült elmenekülniük.
A nyírbátori rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az elkövetők mielőbbi azonosítása és felkutatása érdekében. A nyomozás eredményeképpen három órán belül elfogták a tetteseket, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. L. J.-t és G. J.-t őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat - közölték a Police.hu-n.