Megkezdődött a Posta Biztosítókban lévő állami tulajdonrész értékesítését célzó nyílt versenyfolyamat - közölte a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. szerdán az MTI-vel.
A magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megbízásából a Deloitte nemzetközi tanácsadócég a lehető legszéleskörűbb verseny kialakítása érdekében tíz olyan Magyarországon működő hazai és nemzetközi biztosítótársasággal vette fel a kapcsolatot, amelyek potenciális befektetőként vehetnek részt a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9 százalékos üzletrészének értékesítési folyamatában - írták.
Ismertetik, a szeptember elején bejelentett - nemzetközi sztenderdeknek és legjobb gyakorlatoknak megfelelő - transzparens értékesítési eljárás indikatív ajánlati szakasza tervezetten október végéig tart.
A kötelező ajánlati fázis december végéig zárulhat, amely alapján a kiválasztott vevővel a jövő év elején kerülhet sor a szerződéskötésre - közölte a Corvinus Zrt.