No, nem mintha nosztalgia fogna el minket a kommunizmus után, vagy pozitív érzelmeket váltana ki belőlünk, ha halljuk a Vörös Csepel című indulót, de ettől függetlenül tény, hogy a magyar ipari munkásság szempontjából kiemelkedőn fontos szerepet játszott a csepeli ipari park a 20. században - gondoljunk csak a Weiss Manfréd művekre.
Persze a történelmi hűség kedvéért tegyük hozzá, a két világháború között nem csak a kommunisták tudhattak maguk között számos embert a csepeli ipari munkásság köréből, sőt. Nagyon népszerűek voltak a hungaristák is, köszönhetően annak, hogy a szocialista (igaz, más alapokon) elképzeléseket ők is felkarolták. De ez a múlt, mi a jelen?
Ma már jóval kevésbé meghatározó a terület, persze a mai napig vannak például öntödék a helyszínen, de az alábbi képek tanúsága szerint más változás is kezd beállni. Tehát nem kerüli el a csepeli ipari parkot sem az a folyamat, amely az egész országban kibontakozni látszik: az, hogy a magyar munkaerőt ázsiai vendégmunkásokra cserélik.
Beszéljenek a továbbiakban a képek:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
L. J. - Kuruc.info