Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető áll a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti (EP-) listájának első helyén, őt Dúró Dóra elnökhelyettes követi - hangzott el a párt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Zoom
A pártelnök-frakcióvezető az eseményen elmondta: a listán őket Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa, Kispalkó Szilveszter délvidéki mérnök-informatikus, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője és Árgyelán János, a Mi Hazánk külügyi kabinetjének elnöke követi.
Toroczkai László elmondta: azért ő áll a lista élén, mert ismertsége révén világossá kívánják tenni, hogy pártjuk hova tartozik.
Hangsúlyozta: pártja összmagyarságban és magyar jövőben gondolkodik, felveszi a harcot a világban jelentős befolyással rendelkező nemzetellenes ideológiai hálózat ellen. Emellett tovább kívánják szélesíteni évek óta épített nemzetközi kapcsolatrendszerüket, amelyben nagyon fontos szövetségesnek nevezte az Alternatíva Németországnak (AfD) pártot.
Toroczkai László kiemelte, a választási eredmények alapján elképzelhető, hogy új frakciók alakulnak az Európai Parlamentben, majd jelezte, antiglobalista, a nemzetek Európáját megvalósítani akaró képviselőcsoporthoz kívánnak csatlakozni.
Dúró Dóra programközpontú kampányt ígért a sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, a globalista diktatúra helyett a magyar jövőt szeretnék építeni, és pártjuk ezt kívánja majd uniós szinten is képviselni.
A sajtótájékoztatón Toroczkai László és Dúró Dóra is egyértelművé tette: az európai parlamenti választás után nem kíván Brüsszelbe távozni, pályáját a magyar Országgyűlés tagjaként folytatja.
Frissítés: a Mi Hazánk közleménye:
Dr. Borvendég Zsuzsanna, Magyarország legnépszerűbb történésze a Mi Hazánk első számú európai parlamenti képviselőjelöltje. Tudományos munkásságával már bizonyította nemzeti elkötelezettségét, és a legalkalmasabb ember arra, hogy hazánk globális kifosztása ellen harcoljon Brüsszelben. A háromgyermekes édesanya nem pártember, hanem az élet más területén végzett kiemelkedő munkája alapján érdemelte ki a közösségünk bizalmát.
Kispalkó Szilveszter, a Mi Hazánk Mozgalom Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke, aki délvidékiként jól jelképezi, hogy a Mi Hazánk csak egységes magyar nemzetben tud gondolkodni, nem pusztán a trianoni határok közé zárt, megcsonkított Magyarországban. Személyével a határon túli nemzettestvéreink is képviselethez jutnának.
Árgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom Külügyi Kabinetjének az elnöke, aki eddigi munkájával mozgalmunk külhoni kapcsolatait erősítette, hogy Európa-szerte megtalálhassuk azokat a szövetségeseinket, akikkel képesek leszünk közösen felvenni a harcot a globalista erők ellen az Európai Unióban. Ennek a munkának az eredménye, hogy ma már szoros kapcsolatot ápolunk rengeteg nemzeti párttal Európában.
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és Dúró Dóra, a mozgalom elnökhelyettese a választások után is marad a magyar Országgyűlés képviselője, ők mandátumhoz jutásuk esetén sem utaznak ki Brüsszelbe.
(MTI nyomán)