Nem volt veszélyes anyag a levegőben a komáromi akkumulátorgyár területén; március 31-én fejfájásos panaszok miatt nyolc alkalmazottat kórházba szállítottak, de mindegyiket hazaküldték a kivizsgálás után - közölte a komáromi akkumulátorgyár, az SK On Hungary Kft. kedd délután az MTI-vel.
Zoom
Azt írták, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság még aznap kiszállt a helyszínre, és mobil laboros méréseket végzett az SK On telephelyén, amelyek eredményei egyértelműen megerősítették, hogy határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható.
Hangsúlyozták: mindent megtesznek azért, hogy az SK On működésével munkatársaik és a komáromi lakosok biztonsága ne kerüljön veszélybe.
Tudatták azt is, hogy az illetékes hatóságok laboreredményétől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosítására, illetve a megelőzéséért további intézkedéseket tesznek.
A közleményben a korábban, 2022. január 20-án történt szivárgással kapcsolatban a sajtóinformációkat pontosítva azt közölte az akkumulátorgyár: a valóságnak nem megfelelő a tényállás, miszerint veszélyes anyagok szivárogtak ki a külvilágba, és 29 munkavállaló rákkeltő anyagoknak volt kitéve 2022 januárjában.
Aznap a tűzoltóság arra a következtetésre jutott, hogy nem külső szivárgásról van szó, mivel a munkahelyen belüli és kívüli mérések eredményei a szabványos értékek alatt maradtak. Rámutatnak: ez az információ a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is megtalálható.
Hozzátették: mind a 21 dolgozót, aki fejfájásos tünetekre panaszkodott, orvosi vizsgálat után, rendellenesség és további panasz hiányában hazaküldték.