Lopások miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki tatabányai, tatai üzletekből lopott különféle termékeket, tizenegyszer biztonsági őr állította meg.
A vádirat szerint a nő 2021. október 9. és 2023. május 8. között rendszeres haszonszerzés végett tizenhat sértett sérelmére huszonegyszer lopott, általában a ruházatába, illetve táskájába rejtette a termékeket. Az elkövető az egyik tatabányai üzletből nyolcszor lopott összesen 189 504 forint értékben szeszes italt, élelmiszert, szódagépet, robotporszívót, multifunkcionális sütőt.
A vádlott egy tatai üzletben 2022. október 1-jén különböző élelmiszereket, kozmetikai és ruházati termékeket lopott úgy, hogy azokat a táskájába rejtette. A nő a ruházati termékek közül az egy pár sportcipőn, továbbá a két gyermek melegítőnadrágon elhelyezett áruvédelmi eszközöket egy öngyújtó segítségével eltávolította. A lopás elkövetési értéke 75 383 forint.
A különös visszaesőnek minősülő elkövető háromszor volt büntetve, legutóbb a bíróság 2023. február 15-én jogerőssé vált ítéletével kifosztás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte.
Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 178 433 forint vagyonelkobzásra ítélje, közölték honlapjukon.
Előtte és utána - a videón a tatai lopás látható: