Egy rétközberencsi 17 éves fiú eltűnéséről tett bejelentést a rendőrségre egyik családtagja 2024. május 14-én. A rokon elmondta, hogy a fiú előző nap délután fodrászhoz ment, ahonnan nem tért haza, és azóta nem tudnak a hollétéről.
A dombrádi körzeti megbízott rendőrök haladéktalanul adatgyűjtésbe kezdtek, és megállapították, hogy a fiú 14-én nem ment iskolába, valamint hogy utoljára a 21 éves "H. D." dombrádi férfi társaságában látták.
"H. D." elszámoltatásakor a rendőrök kérdésére elmondta, hogy 13-án este Rétközberencs külterületén "előzetes szóváltás után" egy karóval bántalmazta a 17 éves fiút, akit eszméletlen állapotban a sorsára hagyott, miután elvette tőle a mobiltelefonját és a cipőjét.
Zoom
A rendőrök a H. D. által megadott helyen holtan találtak rá az áldozatra.
Zoom
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai emberölés bűntettének megalapozott gyanújával állították elő "H. D."-t, kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását, közölték honlapjukon.
Mutatjuk, miért korhatáros a videó a feltöltő (tehát a rendőrség) szerint: cigányt sétáltatnak benne, és ujjlenyomatot vesznek tőle... Valóban nagykorúaknak való tartalom ez, akárcsak a tyúklopás.
Frissítés: nyakára tekert pólójával fojtotta meg a büntetett előéletű cigány, mert nem akarta hagyni, hogy kirabolja
Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken azt a férfit, aki "a gyanú szerint" bántalmazott, majd meggyilkolt és kirabolt egy 17 éves fiút a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Rétközberencs külterületén.
Szim-Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi május 13-án délután a település egyik kocsmájában találkozott a fiatalkorú sértettel, majd onnan együtt távoztak.
A gyanúsított egy kieső gyümölcsös közelében el akarta venni a sértettől cipőjét és mobiltelefonját, "emiatt vita alakult ki közöttük". Ennek során a férfi több alkalommal egy karóval fejen vágta áldozatát, majd a nyakára tekert pólóval megfojtotta - ismertette Szim-Resán Dalma.
Hozzátette, a támadó elvette a sértett cipőjét és mobiltelefonját, a holttestet pedig a gyümölcsfák alatt rejtette el.
A szóvivő megjegyezte, a büntetett előéletű gyanúsítottal szemben másik büntetőeljárás is folyamatban van szintén erőszakos, személy elleni bűncselekmény elkövetése miatt.