Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre. A szakember az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt - közölte az MGYOSZ az MTI-vel csütörtökön.
A közgyűlés megköszönte Futó Péter leköszönő elnöknek az elmúlt 16 évben a magyar gazdasági szereplők érdekében végzett munkáját, és egyúttal tiszteletbeli elnöknek választotta meg - írták.
Nincs sikeres ország sikeres gazdaság nélkül - fogalmazta meg az MGYOSZ mottóját az új elnök a közlemény szerint.
Lakatos Péter ismertette, szeretnék elérni, hogy az MGYOSZ továbbra is legyen mértékadó szakmai platform a gazdaságot érintő kérdésekben. További feladatnak nevezte, hogy határozottan és konstruktívan képviseljék a munkaadók, kiemelten a tagok, tagszervezetek érdekeit a kormányzattal és a munkavállalók képviselőivel folytatott egyeztetéseken, fórumokon. Erősítik majd a gazdaság ágazatait képviselő tagszervezeteivel való együttműködést, az érdekképviseleti munka iparágakon átívelő legjobb gyakorlatainak elterjesztését - áll a közleményben.
A tagsági kör sokoldalú bővítésén keresztül is növelni tervezik a Magyarországon működő nemzetközi befektetők integráltságát a hazai értékláncba, ezzel is hozzájárulva az ország versenyképességének javításához - jegyezte meg.
A szervezet feladatának nevezte, hogy az MGYOSZ határozottan és szisztematikusan lépjen fel itthon és Európában a túlzott vagy szükségtelen szabályozások ellen.
Az 1902-ben alakult MGYOSZ a magyar gazdaság szereplőinek érdekképviseletét látja el; az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás valamennyi területéről mintegy 8000 közép- és nagyvállalatot, valamint mintegy 40 szakmai és megyei regionális szövetséget tömörít.