Felcsúti állomásához ért Magyar Péter országjárása, amit nem is aprózott el a Tisza Párt listavezetője: kibérelte Orbán Viktor szülőfalujának nevezetességét, a kisvasutat. Helyszínen tartózkodó kollégáink az alcsúti állomáson tudtak neki feltenni néhány kérdést, a többi között azt, elképzelhető-e, hogy meggondolja magát, és mégis részt vesz a köztévé vitáján – írja a 24.hu.
Zoom
Ott leszek a vitán
– jelentette ki a lap kérdésére Magyar Péter, hozzátéve, elküldi a kifogáslistáját az állami médiának a vita kereteiről. A meghívott listavezetők péntek estig kaptak időt az állami médiától arra, hogy aláírjanak egy belegyező nyilatkozatot a vita szabályairól. Magyar jelezte, aláírja a nyilatkozatot, de elküldi a kifogásait is, a vitán pedig arról fog majd beszélni, „ami a magyar embereket érdekli”, függetlenül attól, hogy mit mondanak erre a vita vezetői.
A közmédia korábban ugyanis előírta a vita szabályait: ezek alapján mind a tizenegy, listát állító jelölőszervezet listavezetőjét várják, a résztvevőknek fejenként összesen nyolc perc áll majd rendelkezésére, öt hozzászólás formájában. Egy percben bemutatkoznak, majd három előre meghatározott témakörben, témakörönként 2–2 percben fejtik ki véleményüket, az utolsó körben pedig egy percben reagálnak az elhangzottakra. Ha valaki ezzel szembe megy, annak a „hangját lekeverik, a szót elveszik a beszélőtől”.
Ha belém fojtják a szót vagy a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét kizárják a nyilvános vitából, lelkük rajta. Mindenki látni fogja, hol tart a magyar közmédia
– vetítette előre Magyar, aki megerősítette azt is, hogy a Várkert Bazárhoz szervezett tüntetést mindenképp megtartják úgy is, hogy részt vesz a vitán.
Korábban írtuk: