Dr. Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje nyilatkozott az Indexnek. Kiemelte, hogy a párt jogi kabinetjének elnökeként, jogászként kiterjedt jogi tevékenységet végez a párton belül, beleértve a parlamenti jogszabályalkotási munkát. Kiemelte, hogy budapesti születésű, mindig is a fővárosban élt.
Úgy látja, Budapesten az élhetőség minősége egyre romlik, ezt mindenki érzékeli. Mint mondja, egyre több a szemét, egyre több a hajléktalan, egyre koszosabbak az épületek, és egyre nagyobbak a dugók. Ő ezt minden nap megéli, ezért úgy gondolja, hogy szükség van egy új útra. Ezért a Mi Hazánk budapesti programjának nagy részét ő írta.
Szakmailag alátámasztott jövőképet adnak, és ezt a többi pártnak is ajánlja – szögezte le. Tudja, hogy a nemzeti radikálisok számára Budapest nehéz terep, de szerinte ez világszerte tendencia, hogy a nagyvárosokban balra szavaznak, de ők szeretnének egy másik utat is mutatni.
Karácsony Gergely tevékenységét egy nagy semmittevésnek minősítette, mostanra uzsorahitelekből tartja fent a város, mert a csőd közelében van. Nagyon fontos probléma, hogy szándékosan okoznak dugókat, autósüldözésről beszélt.
A Mi Hazánk ezen változtatna, szabad utat engednének az autós forgalomnak, akár a kerékpársávok megszüntetésével is.
– A parkolási nehézségek tovább fokozzák a károsanyag-kibocsátást – hívta fel a figyelmet. Hozzáfűzte: rosszul beállított lámpák vannak, nincsenek összehangolva a felújítások. A parkolási rendszert is teljesen felülvizsgálnák.
(Magyar Jelen nyomán)