Kövér László trollkodása miatt az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett ülése végül pénteken este 8-kor kezdődik, de a kormánypárti képviselők obstrukciós távolmaradása így sem fogadható el. A Mi Hazánk támogatja a köztársasági elnök tisztségtől való megfosztásának eljárását, mivel a magyar föld zsebszerződésekkel külföldi kézre játszása elfogadhatatlan. Nép általi államfőválasztás kell, a Mi Hazánk jelöltje dr. Csath Magdolna közgazdász professzor, írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, alább a folytatás.
A Mi Hazánk megszavazza a magyar külügy elleni súlyos orosz hekkertámadás kivizsgálását is a szuverenitásunk védelmében, miután a Nemzetbiztonsági Bizottság ezt tárgyaló üléséről szavazással kizártak engem, pedig honvédelmi bizottsági tagként sikeres nemzetbiztonsági ellenőrzésem van. A Fidesz egyetlen önálló listán parlamentbe jutott ellenzéki pártként a Mi Hazánknak nem enged még betekintést sem az Országgyűlés legfontosabb bizottságának irataiba, pedig a harmadik út pártja szeretne egyedüliként gátat szabni a globalista befolyásoknak.
A Mi Hazánk írásban kezdeményezte, hogy az Országgyűlés pénteki ülésén tűzze napirendre a készpénzhasználat alkotmányos védelmét célzó Alaptörvény-módosításunkat, melyet a februári leszavazás után egy hete már tárgysorozatba vett az Igazságügyi Bizottság, de a plenáris ülésen való támogatása még nem derült ki. Az EU-ban rekordnak számító magyar inflációs mutatók miatt szükséges a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvétel összegének megemelése is, a Mi Hazánk az átlagjövedelem készpénzben való banki kivételét ingyenes fogyasztói jogként deklarálná.