Olvasói fotók jelentek meg a legnagyobb közösségi oldalon, amiken az látható, hogy hétfő reggel Óbuda önkormányzata Fő téri épülete előtt, a hivatalnál egy iratok és adathordozók megsemmisítésével foglalkozó cég három teherautója parkol, ezekbe az önkormányzat épületéből kihozott iratokat rakodnak be, írja az Index.
Amint az ismert, a III. kerület vezetésének több tagját az ügyészség korrupció gyanúja miatt letartóztatta. A gyanú szerint az ügyben több fiktív szerződés is születhetett az önkormányzatnál, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség ezeket (több körben) bekérte. A III. kerület jelezte, hogy minden iratuk nyilvános, a kért dokumentumok másolatait pedig az ügyészség rendelkezésére bocsátották.
Bűnügy esetén terhelő dokumentumokat nem szoktak harmadik félnek kiadni. A nagy mennyiségű irat megsemmisítésének oka a lap szerint, hogy három hónapja voltak a választások, a szavazást követő kilencvenedik nap utáni első munkanapon pedig a helyi választási irodákban őrzött választási iratokat – a jegyzőkönyvek kivételével – a vonatkozó jogszabály előírása szerint meg kell semmisíteni. Ez a kijelölt első hétfői munkanap ma van.