A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú elkövetővel szemben. A "fiú" ásóval betörte a 78 éves sértett házának ablakát, fejére harisnyát húzott, majd a sértettől pénzt követelt, végül az idős nő kezéből kitépte a pénztárcáját, a nőt az ágyra lökte, és elmenekült a helyszínről.
A vádirat szerint a büntetett előéletű 17 éves "fiú" ismerte a 78 éves, mozgásában korlátozott sértettet. A "fiú" 2024. április 7-én hajnaban bekopogott a sértett kecskeméti házának ablakán, és pénzt kért tőle, amit a nő megtagadott. A vádlott másfél órával később ittas állapotban visszament a házhoz. Ezúttal egy ásóval betörte a ház egyik ablakát, a fejére harisnyát húzott, és a betört ablakon keresztül bemászott a házba.
Zoom
A sértett a harisnya ellenére felismerte a "fiút", és kérdőre vonta, hogy mit csinál a házban.
Zoom
A vádlott felszólította az idős asszonyt, hogy adjon neki pénzt, majd az egyik szekrényről magához vett 4000 forintot. Az elkövető ezután észrevette a sértett pénztárcáját, és azt megpróbálta elvenni, azonban az 50 000 forintot tartalmazó tárcát az idős nő is megfogta. Ekkor a "fiú" egy hirtelen mozdulattal kitépte a pénztárcát a sértett kezéből, majd az ágyából felkelni szándékozó asszonyt visszalökte az ágyra, és a sértett kerékpárjával elmenekült a helyszínről.
A kecskeméti rendőrök a "fiút" két nap alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették.
Az ügyészség honlapján közölte: a letartóztatásban lévő "fiút" a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével; éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével és lopás vétségével vádolja, és vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.