El se hinnénk, ha nem megbízható forrásból tudnánk: az MSZP ferencvárosi időközi országgyűlési képviselőjelöltje, Bánsághi Tamás alpolgármester néhány hete felkereste a Jobbikot, hogy kopogtatócédulákat ajánljon fel, amennyiben az hiányozna nekik a Fidesz melletti/szembeni induláshoz. A jobbikosok helyi vezetője azonban beszélni sem volt hajlandó vele.
Kassab Adonis, a mieink ferencvárosi elnöke egészen meglepődött, amikor Bakáts téri standjuknál egyszer csak megjelent a szoci jelölt jópofizni. MSZP-s tollakat akart adni ajándékba, érdeklődött az ajánlószelvények gyűjtésének nehézségeiről, s a hidegben felajánlotta egy kis beszélgetésre kampánybuszát, hogy szálljanak be. Adonis azonban nem most jött Szíriából, hanem már 11 éve, szóval nem olyan hülye, hogy ne látta volna, mire megy ki a játék. El is zavarta hát gyorsan, bár ilyen negédes közeledésre ösztönösen nem tudott nyersen, csak udvariasan reagálni. Utólag persze megbánta, hogy hirtelenjében nem tudta felvenni a beszélgetést.
Miként a Jobbik múlt heti közleményében is áll: "a politikai maffiától nem idegen az ajánlószelvények átadása az ellenfél konkurenciájának (öt, magát nemzeti radikálisnak nevező jelölt szeretne megmérettetni)". Ebbe még Tomcatet is beleszámolták, holott "Polgár Tamás úr" már kiírta magát a hazafiak közül. Eddig csak Szegedi Csanád adta le a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges 750 kopogtatócédulát közülük (sőt még a Fidesz sincs jogerősen nyilvántartásba véve), de mindegyiküket korrekten bemutatjuk, aki ezt az e hét pénteki határidőig megteszi.
A Kuruc.info információja szerint a MIÉP kaphat kopogtatócédulákat az MSZP-től (a Fidesz gyengítésére), ezt a reformer párttagok állítólag ugyanúgy elutasították, mint a fent leírt jobbikos vezető, de elképzelhető, hogy Csurka ugyanúgy odaküldi majd valami csicskáját átvenni és leadni azokat. A kizárással fenyegetett reformerektől azt is megtudtuk, hogy az idei, újbudai választásnál is a szocik segítették hozzá Fenyvessy Zoltán MIÉP-jelöltet a 750 cédula összegyűjtéséhez (bár ott legalább valamennyit maguktól is összeszedtek a csurkisták). Persze ki is lógott a lóláb, amikor messze feleannyian se szavaztak rá, mint ahányan elvileg nyíltan vállalták az ajánláskor... 
Kuruc.info