A sajtó hiradásaiból értesült a Békés megyei Pusztaföldvár polgármestere arról, hogy a Mol és az orosz Gazprom föld alatti gáztározót kiván épiteni a község határában.
A Mol és a Gazprom vezetői kedden Moszkvában megállapodtak arról, hogy egy 1,3 milliárd köbméter kapacitású közös gáztározót épitenek a település szomszédságában.
Baranyi István elmondta: az elmúlt 4-5 évben több alkalommal is tapasztalták, hogy különböző kutatások folytak a térségben, ám arról semmilyen hivatalos értesitést nem kapott, hogy gáztározó épitését tervezik.
A közel kétezer lelket számláló község egyébként évente 230 millió forintos költségvetésből gazdálkodik, és úgy számolnak, hogy az idén a működéshez 8,5-9 millió forint hitel felvételére lesz szüksége a településnek.
A polgármester reménykedik abban, hogy a tervezett beruházás egyrészt több munkát ad a térségben élők számára, másrészt pedig növekedhet az iparűzési adóbevétel is.
A Mol jelenleg is folytat gázkitermelést a település közigazgatási határain belül és ezért évente 1-2 millió forintot fizet a község kasszájába.
(MTI)