Átadták Budapesten a Belváros új főutcáját. Bajnai Gordon miniszterelnök az ünnepségen úgy fogalmazott: a fejlesztéseknek az egész közösség céljait kell szolgálniuk, Magyarország gyarapodását és sikereit.
Az Október 6-a utcában tartott rendezvényen Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester azt hangsúlyozta: az átadott utca az összefogás erejét mutatja, mert konzervatív, liberális és szocialista politikusok fogtak össze annak érdekében, hogy az elkészülhessen.
Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács szocialista elnöke emlékeztetett arra: a belvárosi képviselő-testület, amelyet akkor még polgármesterként vezetett, 2003-ben konszenzussal fogadta el a fejlesztési tervet.
Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetője is jelzésértékűnek nevezte, hogy több politikai párt képviselői együtt vettek részt az átadáson, mert véleménye szerint ez jót tesz a politikai életnek.
Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a siker elsősorban a belvárosi polgároké; az igazán fontos változásokhoz egy egész város összefogása és akarata szükséges - adja hírül az MTI.